Almoster habilita uns terrenys com a horts urbans

Participació. Neix un nou servei municipal, fruit d’una iniciativa ciutadana impulsada per una entitat

01 septiembre 2021 08:05 | Actualizado a 01 septiembre 2021 08:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’aprovació definitiva de l’Ordenança de règim d’ús dels horts urbans de titularitat municipal d’Almoster ha fet possible que la localitat del Baix Camp disposi d’aquest nou servei. La iniciativa va sorgir de l’Associació Germina Almoster. La seva presidenta, Marie Hulsen, explica que al terme «hi ha molts horts abandonats i hi havia gent que ens demanava crear aquest espai».

L’entitat va fer la proposta a l’Ajuntament, des d’on es va considerar que seria una bona idea. Hulsen assegura que es mostren «sorpresos que ja estigui fet», encara que «aquest estiu no s’hi ha pogut fer res perquè el terreny encara no estava habilitat per a poder-hi cultivar».

La parcel·la, fins ara un descampat de titularitat municipal, s’ha dividit en vuit porcions d’uns 25 metres quadrats. Per a poder fer ús d’aquests horts, cal omplir la sol·licitud que estableix la nova ordenança. Àngel Xifré, alcalde del municipi, assegura que «ja hi ha hagut sis peticions d’hort, i dues ja han demanat el comptador d’aigua». Des de l’Ajuntament es fa una valoració positiva d’aquesta xifra, «encara que les peticions no van arribar fins als mesos de maig i juny, que no és gaire bona època per plantar», diu el batlle.

A la parcel·la, també s’hi ha instal·lat una caseta comunitària per a tots els usuaris «on podran desar les eines que cadascú es porti per treballar la terra», aporta Xifré.

La normativa d’ús d’aquest espai estableix que «tot allò que es conreï ha de ser per al consum propi dels usuaris», recorda l’alcalde. A més, si un dels usuaris deixa de cuidar la parcel·la que li correspon «sense que hi hagi motiu ni justificació comunicada», a partir del sisè mes, quedarà sense llicència d’ús.

Comentarios
Multimedia Diari