Demanen vuit mesos de presó per provocar un incendi forestal

Estava cremant restes vegetals de la vinya, el foc es va escampar i va afectar 2,5 hectàrees

17 enero 2021 12:00 | Actualizado a 17 enero 2021 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un home que hauria provocat per negligència un incendi forestal al terme municipal de Porrera s’enfronta a vuit mesos de presó, al pagament d’una multa de 2.160 euros i a una indemnització de 15.802,65 euros en concepte de despeses del cós de bombers en les tasques d’extinció. És la pena que sol·licita el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals. El judici es farà en un dels dos Jutjats del Penal de Reus. Encara no s’ha fixat la data de la vista oral

L’acusat és un ciutadà de nacionalitat espanyola. Segons relata el Ministeri Públic en el seu escrit d’acusació, durant el matí del 3 d’abril de 2019 el processat es trobava a la seva parcel·la, situada a la partida la Plana, al terme municipal de Porrera, en companyia del seu progenitor. Va procedir a cremar restes vegetals de ceps i d’alzina, procedents de la poda de vinyes. «Però contravenint les normes mínimes de prevenció d’incendis forestals a l’haver encès una foguera per a la crema sense observança de la distància mínima de seguretat, de tres metres de radi i net de vegetació al seu voltant», assegura el Ministeri Públic en les seves conclusions provisionals.

Després de finalitzar la tasca, pare i fill van marxar de la finca sense haver apagat la foguera. Elements incandescents de la mateixa, a l’entrar en contacte amb els matolls propers –amb una alçada d’entre 0,4 i 1,4 metres–, va provocar el reviscolament del foc i la seva propagació d’immediat cap a les propietats confrontants.

L’acusat, cap a les tres de la tarda, es va adonar de l’existència d’una columna de fum i va retornar a la finca, i ell mateix va activar el servei d’emergències.

Desplegament de mitjans

Els Bombers de la Generalitat van rebre la trucada a les 15.05 hores sobre l’existència d’un foc a Masos d’en Ferrer. L’alertant era un home que passava per la carretera i va veure foc als marges de la vinya, a prop del bosc. Es van activar nou dotacions de bombers dels parcs de Montblanc, Cambrils, Reus i Falset, a més a més del cap de guàrdia. També van intervenir en l’extinció dues avionetes.

El foc va arribar a agafar un front de 200 metres de llarg. Havien dos flancs oberts. Un empès pel mestral, mentre que la cua estava en un barranc. L’incendi es va donar per estabilitzat a dos quarts de cinc de la tarda. A un quart de sis va ploure una mica i a les 19.07 hores estava extingit.

L’incendi va afectar majoritàriament terreny forestal de propietat privada, en concret dues hectàrees i mitja.

Comentarios
Multimedia Diari