El govern de Reus defensa Gomis

"Estem al seu costat", ha afirmat el 4t tinent d'alcalde, Joaquim Enrech, arran la detenció de la tinenta d'alcalde (àudio)

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El govern convergent de l'Ajuntament de Reus tanca files a favor de la tinenta d'alcalde, Teresa Gomis, detinguda per la Guàrdia Civil en la macrooperació pel cas Innova, i assenyala l'anterior govern tripartit com el responsable de les polèmiques obres del nou hospital. "Estem al costat de Gomis, defensem la seva presumpció d'innocència", ha afirmat el 4t tinent d'alcalde, Joaquim Enrech. La Guàrdia Civil s'ha emportat detinguda la tinenta d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, després de cinc hores de registre a l'Ajuntament. Pels volts de les dues, davant una gran expectació, els agents han tret Gomis, amb l'alcalde al seu costat, per una porta lateral. És una de les set detingudes a Tarragona i l'Ebre.

El regidor Joaquim Enrech, com a portaveu del govern municipal, ha recordat que la trama no sols afecta l'Ajuntament de Reus, sinó que l'operació abraça tot Innova i l'àmbit sanitari. "Pel poc que hem pogut saber, està relacionat amb la construcció del nou hospital Sant Joan, que es va fer en les legislatures anteriors", ha remarcat Enrech.

"Són fets que vénen de lluny, i em consta que Gomis no ha estat implicada en cap qüestió penal, lamentem que es vegi en aquesta situació, i com a equip de govern, estem al seu costat i la nostra solidaritat i suport vers ella", ha declarat Enrech, que no ha aclarit si Gomis dimitirà del seu càrrec.

A la vegada, ha carregat contra el grup d'Ara Reus que demana la dimissió de l'alcalde i la creació d'un govern de concentració fins a les eleccions. "Em sembla una frivolitat, una irresponsabilitat i una falta de rumb", ha criticat. "Qui hauria de dimitir és el portaveu i la resta de grup", ha etzibat.

L'equip de govern ha expressat la seva col·laboració amb la justícia. "Màxim respecte cap a les diligències prèvies, tant per part de les autoritats judicials com policials; per part nostra, total i absoluta transparència", ha dit Enrech. "Lamentem que el nom de Reus sigui notícia per veure's implicat en investigacions judicials", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari