Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    El Misteri de la Selva torna a escena amb plena normalitat

    L’any passat ja es van recuperar les representacions, però amb restriccions

    16 agosto 2022 09:39 | Actualizado a 16 agosto 2022 09:43
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Enguany se celebra la 42a edició del Misteri de la Selva, que s’ha representat ininterrompudament des de 1980, amb l’única excepció de 2020, quan la pandèmia va obligar a suspendre’l. L’any passat es van recuperar les representacions, tot i que es van fer amb mascaretes tant per part del públic com dels cantaires, a més de tenir limitacions d’aforament i distància. En aquesta ocasió, durant els dies 14 i 15 d’agost, la fotografia a l’església de Sant Andreu ha estat com la d’anys anteriors, sense rastre de restriccions.

    Malgrat les dificultats, enguany quatre joves s’han convertit en apòstols, uns dels personatges destacats de l’obra. A aquests, s’hi sumen un altre grup d’adolescents que formen part d’altres cors. Així, es pretén fer un relleu generacional amb el qual garantir el futur de la representació, que mobilitza unes 150 persones de forma directa i indirecta. «En aquests moments, el Misteri no perilla. No sé què passarà demà, però hi ha gent de totes les edats, amb ganes i que el consolidaran durant els pròxims anys», assegura el membre de l’equip directiu Joan Massana.

    A la Selva del Camp, aquest acte representa un dels esdeveniments culturals per excel·lència. Tot i el caràcter litúrgic de l’obra, la religiositat no és el component central del Misteri de la Selva. Són nombrosos els participants que s’han involucrat des de ben petits en l’acte i que s’han fet grans a través dels diferents personatges que formen part de la representació. És el cas dels germans Pérez, l’Elisa i el Dídac, de 19 i 15 anys respectivament. A la família, l’àvia va ser la primera a involucrar-se activament en el Misteri, des de la preparació dels vestits fins a la participació en el gran cor.

    Ara, tres generacions després, els seus néts segueixen l’estela musical. L’Elisa fa sis anys que canta al gran cor, mentre que enguany el Dídac s’estrenarà com a apòstol. La proposta li va venir per sorpresa, però la va acceptar de bon grat. Tots dos coincideixen en voler continuar implicats en aquest esdeveniment cultural arrelat a la història i patrimoni selvatà.

    El Misteri de la Selva és possible gràcies a un grup de persones que no són professionals en l’àmbit teatral o musical. Segons Massana, aquesta circumstància no condiciona el resultat final i respon a l’ampli bagatge i tradició artística que té el poble. A la vegada, els integrants del grup participen en altres corals estables i tenen uns coneixements de tècnica vocal i música en general que faciliten que la posada en escena sigui «digna i seriosa».

    Comentarios
    Multimedia Diari