El Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner de Reus ja és una realitat

El cartell ja llueix a la zona verda de l’avinguda 11 de Setembre després que el polèmic ple del mes de maig aprovés que el nom del parc inclogués tant la proposta del CDR com la dels veïns

02 julio 2018 16:53 | Actualizado a 20 julio 2018 09:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El parc situat a la zona verda annexa al col·legi Joan Rebull, a l’avinguda 11 de Setembre, ja llueix el cartell amb el seu nou nom. Es tracta del Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner, una decisió que fou aprovada en el passat ple del mes de maig i després que la Comissió de Denominació de Vials, integrada per partits polítics entre altres, fes la proposta del nom. 

Aquesta volia acontentar tant la voluntat dels veïns de la zona del barri Niloga, que proposaven mantenir el nomenclàtor original (Mas Mayner) com la proposta sorgida del Comitè de Defensa de la República (CDR) Reus en record al Referèndum independentista de l’1 d’Octubre per tot el que va significar.

L’aprovació del nom no va quedar exempt d’una agra polèmica política. De fet, el saló de plens es va omplir a vessar tant d’unionistes, amb banderes d’Espanya i de Tabarnia, i de sobiranistes amb pancartes exigint la Llibertat dels presos polítics. La proposta del nom Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner comptava amb el suport de les formacions del PDeCAT, ERC i la CUP, mentre que Ciutadans i el Partit Popular van votar-hi en contra. 

En aquest sentit, el portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, va acusar l’alcalde, Carles Pellicer, de fracturar als reusencs i va llegir part del comunicat dels veïns de la zona contraris al nom. Ara Reus es va abstindre.

Els cartells de l’AMI

La problemàtica al voltant dels cartells a la via pública no és el primer cop que succeeix. Farà uns mesos també es va destapar una forta polèmica pels cartells situats en diferents entrades de la ciutat sobre l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI). 

Els cartells sobiranistes van ser col·locats per un conjunt d’entitats de la ciutat i per regidors d’ERC i de la CUP. Al cap d’uns dies van ser arrencats o pintats amb la bandera espanyola. No obstant això, la gran diferència amb aquella ocasió és que l’acció no responia a cap decisió oficial adoptada en ple municipal com es tracta en el cas del Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner.

Comentarios
Multimedia Diari