Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Gran acollida en la 1a Fira dels vins rancis i dolços de Falset

Gràcies a l’èxit d’aquesta edició, emmarcada en la tradicional Fira de Sant Andreu, s’espera repetir-la l’any 2023

| Actualizado a 30 noviembre 2022 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Falset va acollir el cap de setmana del 26 de novembre, dins la Fira de Sant Andreu, la primera Fira de vins rancis i dolços, que tindrà continuïtat el 2023.

La participació de setze cellers i l’assistència de públic (unes 500 persones, entre visitants i inscrits en els tastos organitzats) és una bona mostra de com el vi ranci guanya prestigi i interès, alhora que cada cop són més els cellers que s’animen a l’elaboració d’aquest tipus de vins oxidatius.

El nou certamen vitivinícola ha nascut amb l’objectiu de posar en valor aquesta mena de vins, que a la comarca del Priorat tenen una llarguíssima tradició i que comercialitzen cada cop més cellers. “És una fira que hem d’anar consolidant a poc a poc i que, a la força, ha de tenir un caràcter minoritari perquè els rancis són vins rars i d’escassa producció”, afirma l’alcalde de Falset, Carlos Brull.

“En aquesta primera edició, però, ja hem aconseguit començar a atreure el tipus de públic que busquem: professionals, sommeliers i gent del sector, però també persones aficionades el món del vi a qui interessen les rareses”, segons afirma el regidor de Festes Joan Coll.

Tot i que ja fa uns anys que la Fira de Sant Andreu acull activitats al voltant dels vins dolços i generosos, aquest cop la comissió organitzadora del certamen va decidir anar un pas més enllà, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

Així,al llarg del cap de setmana, l’absis del Castell de Falset va acollir un programa i exposició centrat en els vins de caràcter oxidatiu que es fan a la comarca, ja siguin elaborats amb tel, dolços envellits, rancis secs, sol i serena o barreges d’anyades.

Comentarios
Multimedia Diari