La cúpula de PxC declararà als jutjats de Reus per un delicte d´incitació al racisme

El fundador del partit, Josep Anglada, està citat el dia 11 de maig juntament amb altres dos membres del consell executiu

19 mayo 2017 19:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El fundador de Plataforma x Catalunya (PxC), Josep Anglada, i altres membres del consell executiu del partit, estan citats a declarar en les properes setmanes als jutjats de Reus per un delicte de racisme. Tot plegat sorgeix arran de la denúncia que va presentar l’any 2011 Hilal Tarkou, advocat i president de l’Associació Watani per la Llibertat i la Justícia , de Reus. Anglada, en qualitat d’investigat, declararà el dia 11 de maig juntament amb dues persones més. La resta s’aniran succeint, si no hi ha canvis, en diferents dates fins a mitjan de juny: el 18 de maig, el 8 de juny i el 15 del mateix mes. Tarkou es mostra categòric i assegura que «el racisme no pot tenir lloc en un país democràtic. Continuaré fent cas a la meva conciència i mai seré indiferent davant d’atacs xenòfobs».

El litigi es remunta a l’any 2011, quan Hilal Tarkou va presentar una denúncia envers el llavors cap de llista a les eleccions municipals, Albert Tafalla, per fomentar el racisme. Durant la campanya, va repartir per Reus xecs ficticis de 4.000 euros a nom d’una persona d’origen nord-africà, i que suposaven una crítica cap a les polítiques d’immigració impulsades fins al moment.«Ell va justificar que no tenia res a veure amb les seves propagandes i que només obeïa als òrgans del consell executiu del partit», recorda l’advocat. Així, la denúncia es va ampliar posteriorment a la direcció de PxC.

Tafalla va declarar a finals de 2013 davant el jutge i la fiscalia va demanar el sobreseïment de la causa. L’advocat de Watani, però, ho va recórrer i el jutge li va donar la raó. «Ara caldrà que es prengui declaració a tots. Però suposo que aniran a judici. No crec que passin de llarg», apunta Tarkou.

El procés ha estat lent. De fet, es troba en mans del Jutjat d’Instrucció Número 3 de Reus, el mateix que instrueix el Cas Innova.

Comentarios
Multimedia Diari