Després de la restauració de la Mare de Déu del Roser, la parròquia de Sant Josep Obrer preveu també la restauració del sagrari neogòtic de l’església. Els treballs també aniran a càrrec de l’empresa Avall, Creació, Conservació i Restauració. Aquesta acció es realitzarà a finals d’aquest any.
Durant quinze dies l’empresa custodiarà l’obra per millorar-la, una peça cedida per la Congregació de les Filles de Sant Josep l’any 1993, coincidint amb la benedicció de la parròquia de Sant Josep Obrer.
La intervenció sobre aquesta peça es considera «urgent, ja que es troba a l’equador del seu procés oxidatiu, i aquest factor pot derivar en oxidacions més agressives». En l’obra també es pot observar «pèrdues greus de daurat, presència d’abonyegadures i ratllades». Així mateix, «s’ha observat que les figures dels àngels no estan ben collades a l’estructura i es mouen, per la qual cosa poden ser susceptibles de pèrdues i robatoris».
La restauració preveu «la neteja mecànica del suport, la neteja química del suport de llautó daurat, la neteja química de la làmina d’or i l’interior del sagrari, així com dels àngels de peltre». En aquest sentit, amb la finalitat de poder manipular l’obra sense córrer el risc de provocar més danys, l’empresa creu oportú «desmuntar-la per poder treballar millor i poder realitzar una neteja més exhaustiva».
La creació del sagrari es remunta al 19 de març de 1946. L’autor va ser Josep Artigas Basté, orfebre i pintor, qui va efectuar la decoració d’un gran nombre d’esglésies i capelles i va crear moltes peces d’orfebreria, com calzes, custòdies i reliquiaris.