Les caminades populars de Reus s’adapten i es faran amb un app

S’han programat quatre rutes pel mes de març que seran solidàries en favor de la Fundació Rosa Maria Vivar - Centre Terapèutic per a l'Alzheimer

18 febrero 2021 12:09 | Actualizado a 18 febrero 2021 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les Caminades Populars-Rutes Reus s’han adaptat a la situació de pandèmia i, en aquesta ocasió, es realitzaran quatre rutes durant el mes de març amb l’ajuda d’una aplicació mòbil: ‘Run Live 13_5’. En aquesta app, els participants podran veure i seguir el recorregut de les rutes i, a més, es registrarà la seva participació i el temps empleat. D’aquesta manera, es podrà desenvolupar l’activitat tot garantint la seguretat «i, alhora, seguint promovent l’exercici físic i la promoció de la salut», ha destacat durant la presentació el regidor d’Esports, Pep Cuerba. 

L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Reus en col·laboració amb Tretzesports. A més, tindrà un caire solidari en favor de la Fundació Rosa Maria Vivar, Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria. Un centre pioner ubicat a Reus. La col·laboració serà voluntària i es podrà fer en el moment de la inscripció a través del web www.reusesport.cat. A més, també es podrà adquirir una samarreta tècnica amb un disseny exclusiu per l’ocasió. Per tant, es podran fer tres tipus d’inscripcions: cost zero, amb donatiu o amb donatiu i samarreta.

La proposta d’aquest de març, que porta per nom ‘Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes’, inclou quatre rutes: una per a cada setmana de mes. Les caminades es podran fer al llarg de tota la setmana mitjançant les indicacions de l’aplicació mòbil o bé el cap de setmana, moment en el que hi haurà assessorament i el circuit estarà marcat físicament. La primera ruta començarà el dilluns 1 de març (durant la setmana de l’1 al 7 de març). El nom de la caminada és ‘Un tomb per Aigüesverds’ i serà un recorregut pels camins que van a Aigüesverds, amb sortida i arribada a la Fundació Rosa M. Vivar - Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria.

La segona proposta (del 8 al 14 de març) és ‘Camins de l’Avellana’, sortint des de l’estadi de futbol de Reus i fins a Riudoms. Del 15 al 21 de març es farà al tercera ruta, anomenada ‘Urbanització Sant Joan’. Se sortirà des de Mas Miarnau i es caminarà fins a Castellvell, passant per espais com la urbanització Sant Joan, el Cementiri de Reus o el Pinar. Finalment, del 22 al 28 de març es desenvoluparà la quarta proposta: ‘Un tomb per Bellissens’, amb sortida des de Mas Iglesias fins arribar gairebé a Vila-seca pels camins de Bellissens. Les rutes seran senzilles, amb recorreguts planers d’entre 9 i 11 quilòmetres perquè siguin accessibles a tothom.

La presidenta de la Fundació Rosa Maria Vivar, Margarita Oliva, s'ha mostrat agraïda «per haver trobat la manera de fer l’activitat, i més amb caire solidari».

Comentarios
Multimedia Diari