L'oferta d'Activitats i Recursos Educatius del curs 2016-2017 a Reus suma un centenar de propostes

S'ofereixen exposicions, activitats per a la formació i el lleure d'infants i adults, visites guiades o concursos

19 mayo 2017 17:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha confegit un curs més el catàleg d’Activitats i Recursos Educatius (ARE) que posa a disposició dels centres educatius perquè puguin gaudir de tallers, visites i activitats pedagògiques pensades per complementar els programes dels currículums. Aquest curs 2016-2017 l’oferta total d’ARE suma, fins ara, 110 propostes distribuïdes en set eixos, després de les darreres incorporacions.

Les ARE són el conjunt de les activitats i els programes educatius que promouen les diferents àrees i organismes municipals i que s’adrecen especialment a la comunitat educativa de la ciutat i en algun cas de la comarca o àrea d’influència. El catàleg de les ARE resta obert durant tot el curs per tal d’afegir-hi aquelles iniciatives educatives que es consideren d’especial interès.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, assenyala que “és a l’inici de curs quan volem presentar i oferir des del web de l’Ajuntament una oferta especialment interessant per a la comunitat educativa per tal que pugui identificar el ventall d’activitats i recursos amb què complementar la programació escolar.”

Els set eixos temàtics

Els set eixos temàtics del catàleg d’ARE són convivència i participació (20 propostes), cultura (25), història i patrimoni (25), natura i sostenibilitat ambiental (4), orientació laboral (11), salut i prevenció de riscos (22), i esports (3). Les activitats també es poden cercar per etapes educatives o franges d’edat: educació infantil (0-3 i 3-6), primària, secundària, persones adultes i famílies.

L’oferta d’ARE es pot consultar des de la web de la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, des d’on també es formalitzen les inscripcions.

Algunes de les ARE s’ofereixen des de fa molts anys, són molt esperades i han experimentat un notable increment de participació. Es tracta de recursos educatius consolidats com el Fem Coral, Infants Ciutadans, l’Educació viària, la Vella Quaresma, el Corpus, els gegants i l’ou com balla, les visites al Gaudí Centre i Reus històric, l’oferta de Salut, de les Biblioteques Municipals, del Museu, de l’Arxiu, de Joventut, dels Mercats, de Medi Ambient, d’Aigües de Reus, de l’IMFE i de la Sindicatura Municipal de Greuges, i un llarg etcètera que durant les properes setmanes s’anirà completant.

 

Comentarios
Multimedia Diari