Mor Josep Abelló, primer president de la Unió de Botiguers de Reus

Tenia 83 anys, també va presidir l’Orfeó Reusenc i va estar molt vinculat amb el teixit associatiu de la ciutat

27 julio 2017 17:25 | Actualizado a 03 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El botiguer reusenc Josep Abelló i Barbat, ha mort aquest dijous a l’edat de 83 anys. Nascut a Albarca (Priorat) -tot i que des de petit ja vivia a Reus- Abelló va ser el primer president electe de la Unió de Botiguers de Reus, l’any 1977, i una persona molt vinculada amb el teixit comercial i associatiu de la seva ciutat. 

Compartint junta directiva, amb noms de coneguts comerciants reusencs com, entre d’altres, Antoni Baiges, Tomàs Barberà, o Josep Pujol, Josep Abelló també va ser un dels impulsors de la Unió de Botiguers de Catalunya, tenint en compte que la de Reus va ser la primera que es va crear a nivell català.

Va ser el propietari de la coneguda botiga Perfumeria Abelló, situada en el Portal de Jesús durant quasi 75 anys (de 1929 al 2002), un local que anteriorment havia estat ocupat per  la sastreria Non Plus Ultra i que, actualment, acull la joieria Joiart.

Però Josep Abelló no només era conegut per la seva vinculació amb el món del comerç de Reus, sino que també va ser una persona molt actiu a nivell d’entitats, sent president de l’Orfeó Reusenc de l’any 1992 al 2001, i membre, fins al moment de la seva mort, de la Secció Excursionista del Centre de Lectura, entitat de la que també va formar part de la seva junta directiva.

El funeral tindrà lloc aquesta tarda, a partir de dos quarts de sis, a l’església Prioral de Sant Pere.

Comentarios
Multimedia Diari