Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Neix a Reus una colla sardanista amb vocació d’ensenyar

La Bella Dansa ha fet aquest divendres la seva primera ballada oficial a la plaça Prim, tot i que fa més d’un any que el projecte va començar a caminar

24 mayo 2024 20:58 | Actualizado a 24 mayo 2024 21:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus compta, des de fa un mes, amb una nova colla sardanista: La Bella Dansa. Ja compta amb una cinquantena de socis i, aquest divendres, 24 de maig, a la tarda, han protagonitzat la seva primera ballada oficial a la plaça de Prim, amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. La rotllana ha començat amb una vintena de persones, però ràpid ha anat creixent, creant-se, també, rotllanes més petites. «De ballades ja n’havíem fet», comenten membres del grup, però llavors encara no estaven constituïts de forma oficial i la d’auqest divendres ha sigut, doncs, la primera després d’haver-se registrat com a colla sardanista.

El president de La Bella Dansa, Jaume Sambola, explica que fa més d’un any que van començar a engegar la maquinària amb l’objectiu d’ensenyar i ballar sardanes. «Hi ha colles sardanistes a la ciutat, però no hi havia ningú que n’ensenyés», comenten des del grup. Així doncs, es van començar a impartir classes a Centres Cívics i es va anar creant un grup que va donar pas a La Bella Dansa. Primer, de forma més informal, també amb ballades un cop al mes a la plaça de la Llibertat, i finalment, constituint-se com a colla. «Estem enfocats a ensenyar», subratlla Sambola. També té l’objectiu d’arribar a les escoles i que la ciutat de Reus dediqui un dia a l’any a aquesta típica dansa. Per ara, explica que tots aquells que en vulguin aprendre poden assistir a les classes gratuïtes que ofereixen: els dimarts al Centre Cívic del Carme; i els dijous, al Migjorn. En tots dos casos, de 17 a 19 h.

Comentarios
Multimedia Diari