Nou sistema informàtic per prioritzar les visites al CAP

Els centres de l’ICS implanten un programa que permet planificar les atencions segons la gravetat i poder atendre en un màxim de 24 hores

10 febrero 2018 09:24 | Actualizado a 10 febrero 2018 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els centres de salut gestionats per l’ICS han posat en marxa a finals de l’any passat un nou sistema informàtic que permet als seus professionals programar les visites segons la gravetat dels pacients i poder atendre’ls en un màxim de 24 hores.
Es tracta d’un programa informàtic d’ús intern pels professionals que prioritza dos tipus de visites. Per un costat estan les patologies de màxima prioritat. Bàsicament són aquelles que es produeixen quan un pacient arriba al centre de salut, per exemple, amb una parada cardiorespiratòria o pèrdua de consciència. Llavors, l’equip d’incidències -format per metge i infermera- deixa el que està fent i actua al moment.
Després estan les visites d’urgències, però que poden esperar una mica més i es donen, com a màxim, per 24 hores, tot i que si es pot es fan el mateix dia. Aquí estaríem parlant, per exemple, de caigudes, cremades, febre, grip, etc.

Rodatge

Aquest sistema es va implantar el passat mes de novembre i alguns centres, com el CAP Horts de Miró, estan bastant rodats. La metge adjunta a direcció d’aquest centre de salut i el de la Llibertat, Teresa Basora, explica al Diari que «amb aquest nou sistema podem regular la demanda per les necessitats reals de la població. Per exemple, abans un usuari demanava hora i podia arribar a espera una setmana a ser atès. Però no disposàvem d’un sistema que permetés visitar-lo en 24 hores. En definitiva, es tracta que aquella persona que realment està malament no s’hagi d’esperar per ser visitada», afegeix Basora.

Aquest triatge casolà de les urgències està sent molt ben valorat pels professionals dels centres de salut. Tot i que aquests recorden que «els veritables beneficiats són els usuaris. Gràcies al fet que podem objectivar una mica la visita que es dona, els pacients ho acaben agraint».

Comentarios
Multimedia Diari