Pellicer no descarta prorrogar els pressupostos de Reus fins el final de mandat

L'alcalde reusenc es posa el febrer com a data límit per aconseguir els suports necessaris per aprovar els comptes de l'any vinent (Àudio)

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat aquest dilluns que si no troba els suports necessaris per aprovar els pressupostos el pròxim mes de febrer prorrogarà els comptes d'aquest 2014 fins les eleccions municipals de maig, que marquen el final del mandat. Segons ha precisat, prorrogar-los "no vol dir que la ciutat no avanci: els de 2014 són bons i la fan funcionar". En aquest sentit, ha recordat que es van prorrogar els de 2012 i 2013 "i no va passar res". Amb tot, Pellicer ha assegurat que proposarà fórmules "imaginatives" per aconseguir els suports necessaris, vot a favor o abstenció, amb l'argument que la no aprovació pot impedir l'aplicació de noves polítiques socials.

 

Després d'expulsar el PP de l'equip de govern, CiU va veure fa uns dies com l'oposició li tombava la seva proposta de pressupostos municipals. Durant l'esmorzar de Nadal amb representants dels mitjans de comunicació, Pellicer ha declarat que veu possible encara trobar els suports necessaris per parovar els comptes però no es mostra especialment preocupat per la possibilitat de no poder-los aprovar i haver d'optar per la pròrroga.

 

Malgrat això, avisa que el bloqueig dels comptes podria afectar polítiques de caire social. "Em preocupa perquè aquelles mesures que fan referència a les persones que no donava el pressupost de 2014 les hem de deixar aparcades", ha abundat l'alcalde, que s'ha mostrat obert a pactar mesures com incrementar del contractacions per part de l'Ajuntament. "Proposem 50 llocs i si algun grup vol en podrem posar 25 més. Però vam dir que no perquè no hi ha espai per posar-los a treballar a l'Ajuntament durant sis mesos", ha advertit.

Comentarios
Multimedia Diari