Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus: Audiovisuals i videojocs que parlen dels joves

Formació. Els alumnes de la 9a edició de la Casa d’Oficis de Mas Carandell clouen el curs amb reptes assolits i amb amics per al futur

04 noviembre 2024 22:44 | Actualizado a 05 noviembre 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fer pinya per oferir els millors resultats i reflexionar sobre la joventut a través de l’audiovisual i el videojoc. Amb aquests elements va cloure la 9a edició de la Casa d’Oficis de Creació i Producció Audiovisual de Mas Carandell de Reus aquest octubre passat. La formació –subvencionada pel SOC i cofinançada pel Ministeri de Treball i Economia Social, en el marc del projecte Treball als Barris– s’adreça a joves en atur d’entre 16 i 29 anys i el tema a partir del qual s’ha articulat el curs és la joventut.

«La preinscripció de la 10a edició ja és oberta i la que hem tancat ha estat satisfactòria, hi ha hagut 30 alumnes i confiem que seguirem amb aquest volum d’inscrits», esmenta el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats. La tasca del personal formador també és un element destacat pel regidor: «Els tècnics que s’encarreguen de les classes van més enllà de la simple formació i això es nota en la capacitat d’aquests estudiants per sorprendre; ho vaig veure a la presentació dels seus projectes, on van ser també les seves famílies, el nivell és alt i s’hi va generar molta empatia». A la formació, diu, treballen també valors com ara el compromís, la responsabilitat i el rigor. «Part de l’èxit d’aquesta formació és que s’aprenen habilitats que ha de tenir una persona quan surt al mercat laboral a buscar feina», completa Subirats. De la branca de Creació Audiovisual, hi ha l’alumna Anahiz Vega (23), qui diu que el curs l’ha ajudada per obtenir noves habilitats: «Em vaig assabentar que s’oferia aquesta formació a través de Mas Carandell i no vaig pensar-m’ho dos cops, vaig demanar cita i en començar vaig veure que m’interessava; per a mi el curs ha estat un repte, he pogut aprendre tot plegat en un bon grup, amb altres persones amb els mateixos interessos que jo i alhora ben diferents».

El projecte final que Vega va haver de presentar en equip va aprofundir, com dèiem, en la joventut. «Donar tombs a aquest tema a través d’entrevistes a altres persones, tot fent aquesta tasca de contactar amb la gent, fer guions treballats i personalitzats, ens ha donat llibertat per ser creatius i elaborar discursos amb sentit, ha estat molt enriquidor», detalla. I és que van ser fins a 22 entrevistats i vuit estudiants per donar forma a tot el material. «Vam planificar la feina i distribuir rols, això ens va permetre fer una mica de tot. Ara bé, el que més m’agrada és la càmera i l’edició», resol Vega.

Començar de zero

D’altra banda, i des de l’especialitat Creació d’Entorns i Efectes Visuals per a Videojocs, l’estudiant Carles Lara (21) també fa balanç del curs: «Vaig començar-lo partint de zero, no havia fet mai res sobre modelatge en tres dimensions ni animació, com a molt m’havia agradat el dibuix tècnic; i ha estat tota una experiència, la formació ens ajudarà a créixer a tots, ens obrirà portes».

Lara expressa que, gràcies a la que considera «una oportunitat», es planteja inscriure’s a un cicle de grau superior relacionat en l’àmbit. «El grup d’estudiants hem fet pinya i s’ha generat familiaritat, especialment amb el projecte pràctic, fet després dels sis mesos de teoria», explica el jove. A Lara li va tocar liderar el grup, en aquest treball final: «Vam mostrar espais de Reus, perquè fos immersiu, tot creant un prototip educatiu i narratiu, amb animals humanoides perquè tot jugador s’identifiqués directament amb els problemes plantejats al joc i no amb l’aspecte del personatge», declara.

Els problemes o qüestions a les quals els personatges s’enfronten dins el prototip de videojoc es vinculen amb la salut mental, l’habitatge i la identitat. «El protagonista/jugador és a una bombolla i surt d’aquesta, tot entrant al món real, on l’envolten problemes amb els quals ha d’enfrontar-se i, d’aquesta manera, ha de prendre decisions; a mesura que ho faci, avançarà», conclou Lara.

Comentarios
Multimedia Diari