Reus recull més matèria orgànica i baixa la xifra de residus impropis

Enguany ha recollit 2.915 tones d´orgànica, 660 més que fa 4 anys i els residus que no se separen correctament són inferiors al 10%

19 mayo 2017 20:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Enguany, la ciutat de Reus ha assolit els millors resultats pel que fa a la recollida selectiva de matèria organica i els residus impropis, d’entre tots els municipis pertanyents a la Mancomunitat de municipis per a la incineració de residus, SIRUSA, segons fonts municipals.

Aquest 2015, la capital del Baix Camp ha recollit un total de 2.915 tones de matèria orgànica, una xifra que ha anat augmentat, de manera progressiva, en els darrers 4 anys. En el 2011, la ciutat va recollir 2.253 tones, 662 menys que enguany, i a mesura que han passat els anys s’ha anat incrementant. El salt més important es percep de les 2.253 tones del 2011 a les 2.579 tones del 2012 i poc a poc cada any s’ha incrementat la recollida al voltant de 200 tones anuals per arribar al rècord actual.

 

Menys residus impropis

De fet, la xifra més significativa es troba en els residus que es llancen en el contenidor que no toca, els anomenats impropis. Aquest tipus de residus presents en a la brossa orgànica enguany han estat inferiors al 10%, concretament, representen un 9’8%. A més, des del 2011, aquests residus impropis han pujat i baixat en els darrers 4 anys. Mentre que l’any 2012 va ser el període amb més residus que no se llançaven al contenidor correcte, ja que van assolir gairebé un 17% del total, els altres anys s’han mantingut entorn l’11, el 15 o el 16%, mentre que enguany la baixada ha estat la més significativa amb un 9’8%.

Unes dades que són possibles, segons el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Hipòlit Monseny, gràcies a les bones pràctiques de la ciutadania i també dels diferents sectors econòmics de la ciutat, com poden ser els de la restauració, el comercial o el de serveis. «Cal felicitar el conjunt de la nostra ciutadania, entitats i teixit empresarial per la seva implicació i civisme a l’hora de gestionar la recollida selectiva a la nostra ciutat, i a tots ells els agraïm l’esforç que fan per seleccionar correctament els residus», va assegurar Monseny.

 

Comentarios
Multimedia Diari