Se’n fan creus. La família de Castelló de la Plana que va denunciar fa uns dies que Ryanair els va «maltractar» en deixar a terra un avi de 89 anys a l’Aeroport d’Eindhoven (Països Baixos) està «indignada» amb la resposta de la companyia. Els treballadors de terra de l’aerolínia van impedir Luis Carbó pujar a l’avió que els portava cap a Reus perquè no acceptaven el DNI permanent. Aquest document s’expedeix als majors de 70 anys i no s’ha de renovar fins que la persona mor. Un dia més tard, i després de pagar-se de la butxaca una nit més, una altra companyia àrea sí que va acceptar la validesa del DNI permanent i va permetre a la família viatjar sense problemes.
Ryanair s’enroca
En la resposta que Ryanair ha fet arribar al Diari, la companyia irlandesa s’enroca i diu que va actuar «correctament» impedint el Luis pujar a l’avió. «El passatger va ser correctament denegat per embarcar en aquest vol d’Eindhoven a Reus per les autoritats d’immigració». El motiu, segons expliquen, és que «no va presentar una forma vàlida d’identificació». En aquest sentit, les mateixes fonts afegeixen que Luis Carbó «va intentar viatjar amb un permís de residència, cosa que no és una forma adequada d’identificació per viatjar», en referència al DNI permanent. La versió de Ryanair és que aquest document «és vàlid per vols dins d’Espanya i no per a vols entre estats Schengen».
La resposta de Ryanair ha multiplicat l’enuig de la família, que la considera «una mentida». Consultada pel Diari, Olga Carbó, la filla de l’avi, recorda que els treballadors de terra de la companyia –qui els va denegar l’embarcament– «no són autoritats d’immigració». Carbó insisteix que el DNI permanent «no és un permís de residència» i considera que Ryanair està confonent els dos documents. «Com pot ser que el document fos vàlid per viatjar a l’anada i no a la tornada?», es pregunta Carbó, enfadada com una mona. I afegeix: «Tinc un document vàlid a Espanya, però no serveix per moure’m per Europa». Carbó continua «indignada» amb el tracte que van rebre. «Ens van fer fora a empentes». Per tot això, la família està convençuda de presentar una denúncia a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, un procés que encara no ha començat.