Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Surt a la llum una cripta i una desena de vasos funeraris a l’església de Riudoms

  La troballa s’ha fet aquesta setmana, a l’inici de les obres que l’Arquebisbat de Tarragona està realitzant per renovar el paviment del temple.

  02 septiembre 2022 20:00 | Actualizado a 02 septiembre 2022 20:03
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Una cripta i onze vasos funeraris de grans dimensions han estat localitzats a l’interior de l’església de Sant Jaume de Riudoms, catalogada Bé Cultural d’Interès Nacional. La troballa s’ha fet aquesta setmana, a l’inici de les obres que l’Arquebisbat de Tarragona està realitzant per renovar el paviment del temple. Uns treballs adjudicats per 248.972,51 euros a Vesta Rehabilitación SL.

  Com ha explicat l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, la llosa d’un dels vasos té gravat un escut que seria el de Riudoms i que, probablement, dataria de principis del segle XVII. El batlle, després de visitar ahir la troballa, explica que els enterraments a l’interior del temple serien de famílies benestants, «mentre que la resta de poble era inhumat al cementiri, on hi ha el Casal». No s’ha accedit ni a la cripta ni als vasos funeraris, «però sí que s’ha vist que hi ha restes òssies, però estan profanats», afegeix Pedret. Hi ha veïns del poble que tenien coneixement que a l’església hi hauria restes d’aquest tipus, «i ara s’està confirmant i, a més, es documentarà». Mentre que els treballs de retirada del paviment actual continuen, les restes estan en mans d’arqueòlegs i la setmana vinent se sumaria el Departament de Cultura.

  Comentarios
  Multimedia Diari