Projecte sense precedents a Dominiques Tarragona

Integració genuïna de l’Educació Emocional, la inclusió i la immersió total en la innovació són els eixos vertebradors del projecte de l’escola 

25 febrero 2022 10:35 | Actualizado a 25 febrero 2022 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Dominiques de l’Ense-nyament ha engegat als seus centres un programa d’educació emocional anomenat Look Inside que pretén reforçar la tasca que des de fa diversos anys porta a terme en aquest sentit. Per aquest motiu l’educació emocional està del tot integrada, estructurada, analitzada i avaluada a l’itinerari formatiu des de la Llar d’Infants fins a 4t d’ESO. L’eficàcia de Look Inside és fruit de la implicació total del centre, del professorat, dels alumnes i de les famílies, ja que totes les parts han apostat fermament pel programa i han pogut apreciar els seus avantatges. 

Es tracta d’un projecte d’Educació Emocional que transcendeix les pròpies emocions i captura el veritable sentit de l’ésser humà. 

El Projecte Guau! 

El Projecte Guau! introdueix la gosseta Cuca a les aules per tal d’optimitzar el procés d’aprenentatge dels nostres alumnes. Es tracta d’un programa d’innovació educatiu que aporta beneficis extraordinaris de sensibilització, autoestima i confiança autèntics. 

Immersos en la innovació 

L’educació integral i de valors té un pes molt important dins del projecte educatiu de l’escola, que treballa per dotar els seus alumnes d’autoestima i empatia per tal de l’adquisició de l’aprenentatge significatiu es faci amb solidesa. El centre està immers en un procés d’innovació pedagògica constant sense precedents, en el que els alumnes gaudeixen amb el que fan i el que aprenen mantenint la motivació. 

A Dominiques Tarragona es treballa per projectes, en racons d’aprenentatge, en espais d’aula i en grups cooperatius, metodologies que fan que els alumnes se sentin protagonistes del seu procés d’evolució competencial.  

Així mateix, es duen a terme projectes com l’estimulació primerenca a infantil; l‘aprenentatge experimental de les matemàtiques; escola verda; els escacs i l’Aprenentatge Servei, a través del qual els alumnes de diferents etapes interactuen i aprenen ajudant-se mútuament. 

Inclusió 

A Dominiques Tarragona apostem per una escola que sigui capaç d’incloure a totes les persones en el seu procés educatiu. Per aquest motiu, treballem intensament perquè tot l’alumnat pugui tenir les mateixes possibilitats i oportunitats per realitzar-se com a individus. Acollir i valorar la  diversitat ens enriqueix com a escola. Vine, emociona’t i aprèn a Dominiques Tarragona! 

Rovira i Virgili, 16, Tarragona
Telèfon 977 21 61 51.
www.dominiques.cat

Comentarios
Multimedia Diari