Albert Abelló reclama una partida pressupostària per fer realitat el projecte Illa Corsini

La proposta es va aprovar fa més d’un any al Plenari Municipal de Tarragona.

07 noviembre 2017 11:22 | Actualizado a 07 noviembre 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona defensarà, en el Plenari Municipal del pròxim 17 de novembre, una moció perquè el pressupost de l’any vinent inclogui una partida per redactar i executar el projecte Illa Corsini.

“És urgent començar a treballar per a la millora integral d’aquesta zona del centre de la ciutat, un espai que en els últims anys ha patit una greu degradació urbanística i comercial”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, Albert Abelló
 
El projecte Illa Corsini consisteix a millorar l’espai públic i convertir en zona per a vianants (totals o parcials) els carrers que envolten el Mercat Central i que formen una illa delimitada per la Rambla Nova, els carrers Unió i Gasòmetre; i les avingudes Prat de la Riba i Ramon i Cajal.

“Es tracta d’una zona on en els darrers anys han tancat nombrosos establiments, locals que formaven part d’aquest eix comercial que han hagut d’abaixar la persiana”, ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que “molts d’aquests locals buits presenten un greu deteriorament que genera una molt mala imatge”. 
 
“Al greuge d’aquest gran nombre d’establiments tancats se suma un urbanisme poc amable caracteritzat per carrers amb voreres estretes i amb una gran densitat de trànsit rodat”, ha afirmat el portaveu del PDeCAT, que ha assenyalat que “aquesta situació no beneficia ni als ciutadans, ni als visitants, ni als comerciants”. 
 
Abelló, que ha recordat que el projecte Illa Corsini es va aprovar fa més d’un any, ha destacat que la proposta “gaudeix d’un gran consens”. “Veïns i veïnes, comerciants, restauradors i tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament coincidim amb la necessitat urgent de recuperar aquesta zona del centre de la ciutat”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT.  “La feina no s’acaba inaugurant el Mercat Central, no podem permetre que aquesta zona continuï deteriorant-se”, ha afegit.   
 
Mitjançant la moció, el Partit Demòcrata reclama que es dugui a terme un estudi econòmic sobre el cost de la redacció i execució del projecte Illa Corsini per tal d’incloure una partida en els pressupostos de l’any vinent que no depengui de la venda de patrimoni municipal.

Comentarios
Multimedia Diari