Anul·lat el concurs per adjudicar la gestió de l'ABS d'Alcover

El Departament de Salut ha estimat les al·legacions presentades pels actuals responsables gestors. L'Ajuntament es mostra satisfet

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El concurs per adjudicar la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) d'Alcover (Alt Camp) ha quedat suspès després que el Departament de Salut hagi estimat les al·legacions presentades pels actuals responsables gestors. Segons ha informat l'Ajuntament de la localitat, el procés de licitació es convocarà de nou tenint en compte que les empreses que es presentin al concurs hauran d'acreditar l'experiència en atenció primària. El consistori s'ha mostrat satisfet per l'anul·lació del concurs i continua apostant per l'actual model de gestió que considera "altament satisfactori en els seus 13 anys de funcionament i per la continuïtat de la bona prestació dels serveis sanitaris al municipi".

L'alcalde d'Alcover, Anton Ferré, considera que "s'ha guanyat una etapa però no la carrera" i afegeix que aquest tema "transcendeix més enllà del nostre municipi i hi hauria d'haver un plantejament seriós de quin model de sanitat pública volem al nostre país". Així mateix, l'alcalde assegura que en temes tan importants com la salut, "no s'hauria de permetre que empreses que no són del propi sistema poguessin accedir a aquests concursos".

Des del 2001 la gestió i la prestació de serveis d'atenció primària de l'ABS que dóna servei als municipis d'Alcover, El Milà, La Riba, Mont-ral i Vilaverd, ha estat desenvolupada per una Entitat de Base Associativa (EBA) formada per una societat de professionals, la majoria dels quals del CAP d'Alcover. L'actual equip directiu de l'ABS d'Alcover apunta "que és un pas important per garantir que la gestió dels serveis sanitaris s'apropin, el més possible, a la qualitat assistencial que la població es mereix".

El passat mes de novembre, el consistori va aprovar per unanimitat una moció per reclamar continuar amb el mateix model de gestió de l'ABS d'Alcover. Ara, el Departament de Salut ha estimat les al·legacions presentades pels actuals responsables gestors, de manera que el concurs es convocarà de nou. El consistori i l'actual equip del CAP estan a l'expectativa del que pugui succeir en un futur sobre el nou plec de clàusules que han de sorgir del nou concurs.

Comentarios
Multimedia Diari