El fiscal demana dos anys i deu mesos de presó per perforar un oleoducte per robar querosè al Rourell

L'acusat s'enfronta també al pagament d'una multa de 3.600 euros i una indemnització de 197.628,43 euros

07 noviembre 2017 12:44 | Actualizado a 08 noviembre 2017 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home acusat d'haver perforat un oleoducte de CLH al terme municipal del Rourell (Alt Camp) per robar querosè l'any 1013 s'enfronta a dos anys i mig de presó, a més a més d'haver de pagar una multa de 3.600 euros i una indemnització de 197.628 euros. Així es recull en l'escrit d'acusació del Ministeri Públic.

El processat està acusat d'un delicte continuat de furt, un altre en grau de temptativa així com un contra el medi ambient.

L'escrit d'acusació recull que en una hora no determinada del 25 de març de 2013, però abans de les cinc de la tarda, l'acusat -junt amb una altra persona que es troba desapareguda- va perforar l'oleoducte de l'empresa CLH, en el punto quilomètric 4,5, dins el terme municipal del Rourell.

La seva finalitat era obtenir el querosè que circulava pel seu interior. El diàmetre de la canonada era d'uns 40 centímetres i el de la perforació, d'uns dos.

Com a conseqüència de la perforació es va originar un sortidor de combustible de més d'un metre d'altura, que es va escampar pels camps, fins que la fuita va ser detectada per l'empresa. Van resultar afectats uns 4.000 metres quadrats de terres.

L'operació, segons el fiscal, va generar un gravíssim risc de deflagració i de contaminació de terres i aqüífers, tot i que la contaminació patida va ser de caràcter lleu.

En cas de deflagració, el radi d'afectació de l'incendi hagués estat de 151,3 metres. La quantitat de producte vessat va ser d'uns 4.000 litres de querosè. Mitja hora després de detectar-se la fuita es va activar el Pla d'Emergències del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta).

Des de l'1 de març, l'acusat havia vingut realitzant tasques d'eliminació del recobriment de l'oleoducte per aconseguir l'extracció de combustible, ocasionant danys en la seva estructura.

El total de danys ocasionats a la companyia CLH pugen a 197.628,43 euros. D'aquests, 67.800,68 corresponen a la reparació del tram afectat, 127.394,15 a la indemnització a tercers i remediació ambiental, i finalment 2.433,24 al cost del valor del combustible sostret i perdut.

Comentarios
Multimedia Diari