El Temps a Tarragona: Baixada de les temperatures i possibilitat de pluja

La previsió meteorològica d'aquest divendres, 2 d'octubre

29 septiembre 2020 08:26 | Actualizado a 01 octubre 2020 09:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

Al llarg de la matinada la nuvolositat augmentarà fins a quedar molt ennuvolat o cobert arreu fins al vespre. A partir de llavors tendiran a obrir-se clarianes per ponent, que amb el pas de les hores avançaran d'oest a est i acabaran deixant el cel poc ennuvolat a la nit, si bé al Pirineu i Prepirineu i al quadrant nord-est es mantindrà entre mig i molt ennuvolat.

Pluja

Durant la matinada s'iniciarà la precipitació al Pirineu i Prepirineu occidental, sobretot al vessant sud. Al llarg del matí s'estendrà progressivament d'oest a est i a la tarda acabarà per afectar arreu fins al vespre quan minvarà i quedarà restringida a a l'extrem nord i est del país. Serà d'intensitat entre feble i moderada i acumularà quantitats entre minses i poc abundants de precipitació, si bé localment l'acumulació serà abundant (entre 20 i 50 mm en 24 hores) al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental. La cota de neu baixarà dels 2.500 metres fins als 1.600 metres a partir de mitja tarda.

Temperatures

Temperatura moderadament més baixa, tant la mínima com la màxima, si bé el descens serà localment acusat. A més, la mínima es podrà donar al final del dia.

Visibilitat

Visibilitat regular, si bé puntualment serà dolenta sobretot al Pirineu i Prepirineu, en especial al seu vessant sud. Ara bé, a partir del vespre tendirà a millorar per Ponent i acabarà essent entre bona i excel·lent al final del dia, si bé es mantindrà regular al Pirineu.

Vent

De matinada el vent serà fluix i de direcció variable, si bé bufarà el component sud entre fluix i moderat al quadrant nord-occidental. A partir de llavors i fins a mitja tarda s'imposarà el vent de component sud i oest entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns de molt forts als cims del Pirineu, a zones elevades de la Catalunya central i prelitoral i a punts del litoral. A partir de llavors s'imposarà el component nord i oest entre fluix i moderat, amb estones de vent fluix i variable a les comarques del nord-est. Ara bé, al terç sud, a l'extrem nord-est, i a cotes altes del Pirineu es mantindran els cops forts o molt forts.

Tendència per a demà

Cel molt ennuvolat o cobert al Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector occidental, i entre mig i molt ennuvolat a Ponent i la Catalunya central, mentre que a la resta estarà poc ennuvolat, puntualment mig ennuvolat, amb la circulació de bandes de núvols alts i mitjans.

Comentarios
Multimedia Diari