El Temps a Tarragona: Precaució, continua la calor extrema

La previsió meteorològica d'aquest dissabte, 1 d'agost

31 julio 2020 16:40 | Actualizado a 31 julio 2020 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel serè fins a migdia, si bé hi haurà alguns núvols baixos a punts del litoral fins a primera hora del matí. A partir de migdia arribaran algunes bandes de núvols alts i alguns de mitjans per l'oest que localment deixaran el cel mig ennuvolat sobretot a punts de la meitat oest i terç nord, alhora que creixeran algunes nuvolades al Pirineu. Independentment, a partir de mitja tarda quedarà mig ennuvolat o localment molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu per la presència de núvols baixos. Al final del dia es tornaran a formar alguns núvols baixos a punts del litoral.

Pluja

A partir de migdia és probable algun ruixat aïllat al Pirineu, sobretot al sector oriental, moderat i acompanyat de tempesta.

Temperatura

Temperatura mínima similar o localment lleugerament més alta al nord-est. La mínima sovint no baixarà dels 20 ºC (nit tropical), tret de la zona del Pirineu i Prepirineu. La temperatura mínima es mourà entre els 13 i 18 ºC al Pirineu, entre els 16 i 21 ºC al Prepirineu, entre els 20 i 25 ºC al litoral i entre els 18 i 23 ºC a la resta La temperatura màxima baixarà lleugerament al quadrant nord-est i al Pirineu, si bé al vessant nord de la serralada el descens serà moderat; pujarà lleugerament al litoral i prelitoral sud, i serà similar a la resta. L'ambient serà calorós i amb xafogor acusada. La temperatura màxima oscil·larà entre els 29 i 34 ºC al litoral, entre els 31 i 36 ºC al Pirineu, i entre els 35 i 40 ºC a la resta, puntualment més alta al pla de Lleida.

Visibilitat

La visibilitat serà bona en general, localment regular fins a primeres hores del matí i al final a punts del litoral, així com a punts del Pirineu durant la tarda. Independentment, al vessant nord del Pirineu quedarà regular o dolenta a cotes baixes i mitjanes al llarg de la tarda.

Vent

Predominarà el vent fluix i de direcció variable al principi i final de la jornada. La resta del dia al litoral, prelitoral i resta de la meitat est, s'imposarà el vent de component sud. En canvi, a la resta del país s'imposarà el vent de components sud i oest. En ambdós casos bufarà fluix amb cops moderats. Independentment, a l'extrem nord de l'Empordà bufarà tramuntana moderada al final del dia.

Tendència per demà

Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia. A partir de llavors, arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l'oest que deixaran el cel entre poc i mig ennuvolat i creixeran nuvolades al Pirineu i a punts de l'interior del quadrant nord-est, on romandrà mig o localment molt ennuvolat. A partir del vespre, també quedarà mig o molt ennuvolat a punts del litoral i prelitoral central. A banda, hi haurà intervals de núvols baixos al vessant nord del Pirineu al llarg del dia, més trencats al centre de la jornada.

Comentarios
Multimedia Diari