Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Intel·ligència artificial aplicada a les eleccions municipals

  #TarragonaComplexa (20). El chatGPT no té «cap informació» que Ballesteros fos alcalde i diu que Ricomà, a qui no coneix, ja ha guanyat les eleccions. Parin rotatives!

  29 enero 2023 11:34 | Actualizado a 29 enero 2023 11:39
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Em toca fer la vintena crònica de la #TarragonaComplexa i estic una mica sense tema concret. Ja fa quasi un any que periòdicament faig un escrit sobre l’actualitat de la ciutat, mesclant les meves dèries personals i explicant bajanades vàries. No sé si em llegeix algú, no sé si els lectors que compren el Diari en paper guarden aquesta secció per ser utilitzada en època de calçots per embolicar aquest suculent menjar. Estic tan fora de lloc i mandrós que he volgut provar el xat famós aquest del qual tant es parla, el chatGPT, basat en intel·ligència artificial, i li he demanat que em faci un escrit polític de Tarragona. El principi ha estat meravellós: «Tarragona és una ciutat amb una història política complexa i diversa. Des de la seva fundació com a ciutat romana fins a l’actualitat, ha estat governada per diferents forces polítiques i ha experimentat diferents sistemes polítics». Història política complexa... M’ha arribat al cor, tinc clar que sap de què parla. Faré la crònica amb la seva ajuda!

  En una altra part de la resposta diu: «En l’àmbit local, Tarragona està governada per un alcalde i un consistori que es renova cada quatre anys per eleccions populars. Els partits amb major representació són ERC i Junts per Catalunya, que governen en coalició». També parla del PP i Ciutadans... Com és que no parla del PSC? Algú sap què passa? Això ho sap Rubén Viñuales i la número dos a qui li ha tirat la canya, Montse Adan? No podem preguntar al xat si la Sra. Adan dirà sí o no al PSC, perquè té dades fins al 2021 i no n’està assabentat. Es veu que l’Adan, segons diuen males llengües, té més núvies per anar a llistes que àvies paraven a Ballesteros en els temps en què caminava per la ciutat.

  Perquè tots tenim clar que Ballesteros ha estat alcalde de Tarragona, no? Doncs es veu que l’amic chatGPT no. La seva resposta ha estat: «La meva informació data fins a 2021 i no tinc informació sobre un alcalde Josep Fèlix Ballesteros que hagués estat en el càrrec abans de Pau Ricomà. Ricomà va ser elegit alcalde a les eleccions de 2019 i va ser reelegit el 2023. El seu mandat estava marcat per la gestió de la pandèmia, la promoció de la cultura i el patrimoni, i la millora dels serveis públics».

  «Per a les eleccions del 2027 segur que la intel·ligència artificial farà la feina més fàcil als partits i generarà les llistes amb els candidats més preparats»

  Parin rotatives. L’exclusiva que dona el xat és escandalosa! Topinada? Aquest sistema d’intel·ligència artificial ja diu que Ricomà ha estat reelegit alcalde. En aquest moment en el partit estan fotent bots d’alegria, perquè ja no cal que continuïn buscant més dones per fer una llista competitiva, per substituir les Cintes i Paules que tan bon resultat han donat. La de feina que ens estalviaríem tots en aquesta campanya si no fos perquè a la pregunta que havia fet amb anterioritat sobre qui és Ricomà, la resposta és: «No tinc informació sobre una persona anomenada Pau Ricomà, pot ser que es tracti d’un error ortogràfic en el nom i es refereixi a Pau Ricomà i Camps, un polític català. Ricomà no ha estat alcalde de TGN ni ha tingut cap càrrec rellevant en la ciutat o regió». Parin rotatives de nou! A veure si tindrà raó el PSC que el govern de Ricomà ha estat un desastre. I ho ha estat tant que no ha estat ni alcalde. A mi no em direu que tot això no és complex de coll... (perdó).

  I parlant de notícies bomba, fa quatre dies que sabem que tenim nova candidata, la del PP, retornada d’un passat obscur, on va trencar el carnet del partit perquè van nomenar a Ale Alejandro alcaldable el 2007. Han passat 15 anys i el temps ho cura tot, i el partit necessita rejovenir i donar saba nova. Ja se sap que el «vintage» mola, i mai està «demodé». L’experiència és un grau i ella i els seus tacons van a totes. Els que deuen estar cardíacs perduts són els amics de Dames i Vells amb la candidata Maria Mercè Martorell, amb qui ja la van fer grossa el 2003 quan, en la seva representació anual, l’arquebisbe Martínez Sistach va dir que la candidata sense tacons li arribava a certa alçada per fer-li... Ara la intel·ligència artificial em diu que pari...

  Un altre noi jove com és el candidat de Junts, l’amic Jordi Sendra, ja ha anunciat que el tercer de la seva llista serà l’expresident d’Ara Tarragona, en Pep Manresa. I és que al final tot està relacionat i ara entenc la resposta del xat a una altra pregunta que li he fet. M’ha dit: «La ciutat també és coneguda per la seva vida cultural, amb un gran nombre d’esdeveniments durant tot l’any, com el Festival Internacional de Teatre Clàssic, el Festival de Cap d’Any i la Fira Mediterrània de Manresa». Manresa diu, el xat ja ho sabia!

  Per aquestes eleccions no, però per a les del 2027 de segur que la intel·ligència artificial farà la feina més fàcil als partits i li generarà les llistes electorals amb els candidats més preparats i més adients per guanyar, i potser a nosaltres ens dirà qui ens convé més votar. Però per ara, centrem-nos en les del 2023, que encara som a temps de trobar vida intel·ligent a la ciutat per encarar el següent mandat amb garanties.

  Comentarios
  Multimedia Diari