Junts per Tarragona proposa crear una xarxa d’horts urbans a la ciutat

14 diciembre 2020 09:52 | Actualizado a 14 diciembre 2020 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Junts per Tarragona proposa crear una xarxa d’horts urbans i periurbans a la ciutat, un projecte que ja existeix a molts municipis amb resultats d’èxit i que el grup municipal defensarà mitjançant una moció en el plenari municipal previst per aquest divendres dia 18 de desembre. ‘L’objectiu és impulsar una xarxa d’horts urbans en espais públics actualment en desús’, ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, que ha assenyalat la necessitat ‘d’elaborar un reglament amb la participació de tots els agents implicats per determinar la gestió i ús d’aquests espais mitjançant una convocatòria oberta a la ciutadania’.

Vidal ha recordat que entre altres beneficis, ‘els horts urbans promouen l’educació ambiental, esdevenen nous espais verds i són un exemple de bones pràctiques de conreu, de gestió de residus i d’estalvi d’aigua’. ‘A més, mitjançant aquests horts també fomentem les activitats de lleure, oferint a la ciutadania un espai de relació social’, ha destacat la consellera, que també subratlla la necessitat que en el procés d’adjudicació de llicències ‘prevalguin criteris socials adreçats de manera especial a col·lectius com la gent gran, persones amb diversitat funcional i persones amb risc d’exclusió social’.

Vidal també apunta que en els requisits de concessió ‘també cal prioritzar els criteris ecològics i fomentar l’ús d’adobs orgànics’ i destaca que en aquells horts on el volum del conreu sigui elevat ‘es poden establir col·laboracions amb entitats socials dedicades a la donació d’aliments’.

A més d’utilitzar espais públics en desús, Junts per Tarragona també proposa que l’Ajuntament també elabori convenis de col·laboració per la creació, gestió i ús d’horts urbans i periurbans en terrenys de titularitat privada. La mateixa moció també reclama que el consistori incentivi i fomenti la creació d’aquests espais verds de conreu en patis i terrasses particulars oferint formació i acompanyament a la ciutadania.

‘No podem permetre que Tarragona es quedi enrere i no aprofiti la multitud d’oportunitats i beneficis que aporta el fet de disposar d’una xarxa d’horts urbans i periurbans gestionada correctament i basada en criteris socials i sostenibles’, ha conclòs Vidal.

Comentarios
Multimedia Diari