La Vibrieta es fa gran i ho celebra en format reduït

La bèstia de foc petita de Voramar del Serrallo compleix 15 anys i ho celebrarà amb més actes que l’any passat

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Vibrieta es fa gran. Aquest 2021 ha complert 15 anys de vida i, tot i que la pandèmia encara no permet que els elements festius de la cultura popular puguin dur a terme l’activitat pròpia de la seva naturalesa, enguany participarà en més actes que el 2020.

La bestieta de la Colla Diables Voramar del Serrallo es va convertir pràcticament en un referent de les bèsties de foc tot just abans de l’arribada de la Covid-19, segons explica Genís Millán, cap de colla de la Vibrieta.

«Si bé és cert que la Vibrieta va ser molt ben rebuda, el començament va ser molt complicat, en el sentit de trobar sortides i aconseguir subvencions, per exemple, ja que fa 15 anys tot just començava el món de les bèsties petites, que fins llavors no eren gaire habituals», recorda Millán, que destaca que «amb els anys va anar millorant i evolucionant i vam passar de fer sortides de caps de setmana pels pobles a anar a llocs com Cervera o Vilanova i la Geltrú, que són sortides molt reconegudes en el món del foc».

En aquest sentit, Millán assenyala que la Vibrieta es diferencia d’altres bèsties principalment pel ball característic i pel toc dels timbals. «Abans del lluïment s’arrenca amb un ball, que va ser creat per la gent de la colla, i no totes les bèsties ho tenen, molt poques», comenta el cap de colla.

Amb tot, la bèstia no podrà celebrar els 15 anys com toca. La pandèmia, tot i que ha estat més permissiva que l’any passat, encara no dona treva i la Vibrieta no podrà fer el que més li agrada, cremar durant un correfoc. «Hem intentat fer el màxim de coses possibles, com l’exposició que hi ha al Refugi 1 del Moll de Costa i participarem també en les tandes del Seguici petit del dia 19», assenyala Millán.

En aquest sentit, recorda que l’any passat els Diables Voramar havien de celebrar els 30 anys i no van poder «i ja sabíem que els 15 anys de la Vibrieta també serien diferents», comenta el cap de colla, que remarca que «com a entitat tenim moltes ganes de sortir, trobem a faltar els carrers, el foc, la relació amb les altres colles, etc». Amb tot, Millán es mostra esperançat de poder participar en una Santa Tecla normal, amb correfoc, l’any vinent.

Comentarios
Multimedia Diari