L'AMPA del Col·legi Sant Pau Apòstol convida a netejar el Bosc de la Marquesa

Aquesta activitat es realitza dins la incitava de la Comissió Europea Clean Up Day! En la setmana europea de la prevenció dels residus, i en el marc de la 1a Festa de la Natura que organitza el centre.

18 mayo 2018 08:32 | Actualizado a 18 mayo 2018 09:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper diumenge 20 de maig famílies i veïns de Tarragona estan convidats a la jornada de neteja a l'Espai d'interès natural protegit del Bosc de la Marquesa i zona de Cala Fonda.

Aquesta activitat, proposada conjuntament per la comunitat educativa i l’AMPA del Col·legi Sant Pau Apòstol, vol conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització sobre la cura del medi ambient.

Aquests dies es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (un projecte del programa LIFE+ de la Comissió Europea), que consisteix en fer accions de neteja d’espais naturals simultàniament a tota Europa per sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient. 

I més concretament, sobre els problemes dels residus abocats indiscriminadament. Aquestes accions simultànies es publiquen a la web del Lets Clean Up Europe, juntament amb les dades (quantitat de residus recollida, tipus, etc..) i fotos de l’activitat.

A més, aquesta proposta tanca la celebració de la 1a Festa de la Natura que el col·legi Sant Pau Apòstol ha organitzat recentment.

Com a signe del seu compromís amb l’entorn social, la Comissió d’Escola Verda, amb la col·laboració de l’AMPA i altres entitats, va organitzar el passat 11 de maig una celebració amb l’objectiu que els alumnes d’ infantil i primària visquessin un dia ple d’emocions, aprenentatges i sobretot conscienciació i sensibilització per convertir-se en agents actius del canvi social i la transformació mediambiental.

Així, durant la jornada es van realitzar interessants activitats com la xerrada dels Agents Rurals, la construcció de nius i menjadores pels ocells i esquirols del bosquet del centre o el taller “Som arrel” a càrrec de Leroy Merlin on van aprendre les diferències entre l’hort d’hivern i estiu.

També altres com la neteja del bosquet i els patis de l’escola, o la xerrada- taller “Alimenta’t: Esmorzars i Berenars Saludables“ a càrrec de l‘Espiga d’ Or on els pares i nens van poder descobrir i aprendre nous aliments i gustos per tal millorar i completar l’alimentació dels seus fills.

Aquesta jornada va aplegar tota la comunitat educativa, també els més menuts van gaudir d’una tarda oberta a la família on tots els cursos van fer una petita demostració de tot el que havien après a través de les intel·ligències múltiples: els menuts de la llar, van fer una excursió fins al bosquet amb un pícnic acompanyats de familiars i mestres, els alumnes de P3 van cantar cançons de les abelles i van degustar galetes amb mel.

A més, els nens i nenes de P4 van recitar poemes i endevinalles sobre les flors, i els grans d’Infantil van fer una cursa d’orientació pels diferents QR penjats als arbres del nostre pati. Per tancar la 1a Festa de la Natura va tenir lloc l’alliberament d’un eriçó recuperat pels agents rurals.

Aquesta festa culmina doncs amb la jornada de neteja del Bosc de la Marquesa.

Amb l’objectiu de conscienciar sobre els problemes dels residus abocats indiscriminadament, l'AMPA del Col·legi Sant Pau Apòstol, convida a famílies i ciutadania a netejar l'espai natural del Bosc de la Marquesa. Amb el material necessari, es separaran els residus segons tipologia, i es recolliran coordinats amb els serveis de l'Ajuntament.

 

Comentarios
Multimedia Diari