Movem Tortosa aposta per especialitzar la ciutat en turisme cultural i la declaració com a Patrimoni de la Humanitat

El candidat Jordi Jordan reivindica el patrimoni com a element de dinamització econòmica i es compromet a treballar per rehabilitar les muralles

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Movem Tortosa aposta per l'especialització en turisme cultura, vinculat al patrimoni, com un dels sectors estratègics per dinamitzar l'ocupació i l'economia de la ciutat. El candidat de la formació, Jordi Jordan, ha refermat en aquesta línia, la seva aposta d'impuls i suport a la candidatura de Tortosa per esdevenir Patrimoni de la Humanitat, que va ser rebutjada al ple per l'equip de govern de CiU. "Tenim el suport de Federico Mayor Zaragoza -exidirector general de la Unesco, vinculat a la ciutat- i ha de ser un projecte que reconegui el nostre patrimoni a escala internacional", ha assegurat Jordan, qui també s'ha compromès a treballar per rehabilitar les muralles i fortificacions, "úniques al país".

"El turisme és estratègic per a la creació de llocs de treball a una ciutat com la nostra, amb tantes possibilitats de desenvolupament gràcies als actius patrimonials i naturals que tenim", ha manifestat el candidat de la coalició, tot recordant que Tortosa pot oferir un patrimoni cultural "amb més de 2.000 anys d'història". Per aprofundir en aquest camí, considera fonamental l'impuls de la candidatura per esdevenir Patrimoni de la Humanitat. "El projecte il·lusiona a molta gent i seria un abans i després, com ha passat en totes les ciutats que ho han aconseguit, Tarragona, senser anar més lluny", ha insistit.

En paral·lel, Jordan ha insistit a prioritzar també el treball per rehabitar les muralles i fortificacions de Tortosa "perquè són úniques al país tant en extensió com en diversitats d'èpoques". Un procés, ha puntualitzat, que s'ha d'allargar durant vuit anys i que, en un primer mandat, passaria per recuperar la muralla del Rastre, el fortí de Bonet i poder-los tornar a connectar amb les Avançades i la muralla de Remolins, com passava antigament. Tot plegat permetria "crear un circuit medieval que anés a peu de muralla des de la plaça del Rastre fins a la torreta de Remolins, la qual cosa seria un producte turístic únic a Catalunya".

Movem també propoisa dinamitzar el call jueu de Remolins per convertir-lo en un barri turístic i d'estudiants, vinculat als Jardins del Príncep i recuperant el Balneari del Porcar. En matèria de turisme ambiental, Jordan considera que cal impulsar la recuperació del Llaüt, embarcació que l'Ajuntament ha deixat en desús durant aquests anys, per promoure el riu, lligat al turisme als Ports i el Delta, liderant la marca Ebrebiosfera -el reconeixement obtingut per les terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera per part de la Unesco-.

 

Comentarios
Multimedia Diari