Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Àliga més emotiva torna a baixar per Santa Tecla

Un dels elements del Seguici més populars de Tarragona ret homenatge als tarragonins que l’han esperat durant tres anys a causa de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19

21 septiembre 2022 19:36 | Actualizado a 22 septiembre 2022 06:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Àliga de Tarragona s’ha retrobat aquesta mitjanit amb els tarragonins i tarragonines a les escales de la Catedral. Milers de tarragonins de socarrel o tarragonins devots de les Festes de Santa Tecla. O Gent de fora vila atrets per l’espectacle. Tots omplien de gom a gom la plaça de les Cols i tot el recorregut que la Baixada de l’Àliga obre seguida de la resta dels elements del Seguici tarragoní. La festa ha sigut apoteòsica i més després d’una espera llarga i quasi impacient dels devots d’aquest acte multitudinari de les festes de la ciutat.

Dues edicions de Santa Tecla i tres anys després de l’última vegada d’una Baixada de l’Àliga multitudinària, auqnesta matinada ha tornat a recuperar-se l’esperit de 2019, l’esperit anterior a una pandèmia que ha causat un parèntesis en la vida de tots.

I precisament, en homenatge a aquesta espera, l’Àliga ha lluit durant tot el recorregut un cartell penjat del coll on es podia llegir ‘Contenta de tornar-vos a veure’. Aquest 2022, any de celebracions per l’arribada del Braç fa ara set segles, el missatge de l’Àliga havia d’estar a l’alçada i la frase ha estat tot un encert dels aliguers.

L’Àliga tampoc s’ha oblidat de les persones que ja no hi són per culpa d’un virus mortal que ha fet estralls a tot el món.

Amb un pom de flors blanques al bec, ha volgut recordar totes les víctimes de la Covid-19, especialment una: el dissenyador gràfic Pitu Pérez, autor del logo de l’Àliga, que va traspassar el passat mes de gener de 2021.

Un pom de flors blanques al bec va recordar a totes les víctimes de la pandèmia, especialment a Pitu Pèrez, autor del logo de l’Àliga, mort el passat mes de gener de 2021

En l’edició del retrobament, l’encarregat de baixar l’Àliga per les escales de la catedral ha sigut l’Oriol Sánchez, portador des de l’any 2006. Per a Sánchez aquesta ha estat la tercera ocasió en què baixava l’element per les escales el dia 21 a la nit, després de les edicions de l’any 2013 i 2018.

En les darreres edicions de la Baixada de l’Àliga, els aliguers encarregats de baixar les escales han estat:

2013 - Oriol Sánchez

2014 - Josep Maria Macias

2015 - Javier Muniain

2016 - Albert Puñet

2017 - Jordi Vallvé

2018 - Oriol Sánchez

2019 - Josep Maria ‘Nin’ Solé

Després de completar la baixada de les escales i del tradicional ball a la plaça de les Cols, els tarragonins i tarragonines han pogut tornar a agafar i fer ballar l’Àliga de la ciutat, acompanyats de la música de la Tradiband.

Campanya de sensibilització

Per tal de vetllar pel bon funcionament de la Baixada, durant els dies previs a l’esdeveniment i en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona i el Ball de Diables, l’Àliga ha dut a terme una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials per recordar la importància de seguir consells bàsics per al bon funcionament de l’acte com no introduir ampolles de vidre o llaunes durant el recorregut, respectar el torn per entrar a l’Àliga o seguir en tot moment les indicacions dels portadors. Durant tot el recorregut, el servei de megafonia instal·lat per l’Ajuntament va recordar les principals normes de funcionament.

Des de fa anys, l’Àliga promou les bones pràctiques durant un dels actes més populars i multitudinaris del programa festiu de Santa Tecla, fomentant una Baixada respectuosa.

Comentarios
Multimedia Diari