Tarragona participa al concurs Contenido d'Or, que premia el reciclatge del vidre

Si la ciutat guanya aquest certamen es compromet a crar un parc infantil dedicat a aquesta temàtica.

10 noviembre 2017 18:50 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona participa en el concurs El Contenidor d’Or, que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre.

El certamen està impulsat per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Tarragona.

“És una manera –explica la consellera de Neteja i Medi Ambient, Ivana Martínez– de posicionar-nos com una ciutat que recicla, per això animem a la ciutadania a participar”.

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

“Volem aconseguir que cada una de les ciutats que participen millorin la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre”, afegeix la gerent d’Ecovidrio, Sílvia Mayo.

La competició va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior.

Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

Els municipis que concursen són: Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Premis mensuals i un gran guanyador final

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís de tots els veïns amb el reciclatge del vidre.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple un parc infantil, un projecte d’una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu o el patrocini d’un equip esportiu.

En cas que Tarragona sigui la ciutat guanyadora, el projecte que es desenvoluparà serà el parc infantil de Mr. Iglú, una àrea d’esbarjo i diversió pels més petits amb diversos jocs dissenyats sota la temàtica del reciclatge d’envasos de vidre.

A més, per celebrar la victòria del municipi s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

Tota la informació, a un clic

L’actualitat de la competició es podrà seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es podran llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre.

D’altra banda, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa i de mobilitzar els ciutadans, es distribuiran cartells i fullets del concurs a les entitats i edificis municipals de Tarragona.

Beneficis del reciclatge de vidre

El 100 % del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Amb un gest tan senzill com separar els residus d’envasos de vidre i llençar-los a l’iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.

Dades del reciclatge de vidre a Tarragona

La participació en el concurs permetrà fer de Tarragona una ciutat més compromesa amb el medi ambient i aconseguir incrementar la quantitat de residus d’envasos de vidre que es reciclen per habitant.

L’any passat es van reciclar a la ciutat un total de 2.220.884 quilos d’envasos de vidre, fet que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 16,94 kg.

En total, a Tarragona hi ha instal·lats 803 contenidors per als residus d’envasos de vidre, la qual cosa representa una mitjana de 163 habitants per contenidor. Població: 131.094 (2016).

 

Novembre 2016

Desembre 2016

Gener 2017

Febrer 2017

Març 2017

Abril 2017

Taxa mensual de reciclatge de vidre (kg/habitant)

1,23

1,55

1,80

1,34

1,31

1,24

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge d’aquest material —recollida selectiva, transport i tractament dels residus d’envasos de vidre i la seva posterior comercialització—, incloses les iniciatives de sensibilització.

Comentarios
Multimedia Diari