Valls reutilitza 8 tones d'objectes a favor de persones en risc d'exclusió social

Aquesta quantitat ha estat recollida en 4 anys a través del projecte 'Mobles solidaris' que treballa per donar una segona vida a aquell material que alguns ciutadans ja no utilitzaran

19 mayo 2017 16:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de la posada en marxa del projecte ‘Mobles Solidaris’ l’any 2012, Valls ha aconseguit donar una segona vida a un total de vuit tones d’objectes en 4 anys a favor de persones de la ciutat que es troben en risc d’exclusió social.

«Comparativament amb la quantitat de quilos que passen per la deixalleria, no és una gran xifra, però és una important fita pel que representa socialment», ha explicat aquest matí el regidor de Territori i Medi Ambient, Martí Barberà, que també ha posat èmfasi en la prevenció de residus que representa el projecte.

‘Mobles Solidaris’ és una iniciativa en la qual col·labora Serveis Socials, Càritas i Creu Roja i que té l’objectiu de poder reaprofitar tots aquells mobles i objectes que els ciutadans ja no vulguin fer servir, però que encara es troben en bon estat, i es donen a aquelles persones més desafavorides.

Per participar en aquest projecte, els usuaris poden portar els objectes en qüestió a la deixalleria o utilitzar el servei concertat a domicili. A continuació, l’Ajuntament comprova l’estat dels materials, s’inventarien i els documents es comparteixen en una plataforma conjunta amb Serveis Socials, Creu Roja i Càritas, entitats que mostren als seus usuaris les diferents opcions i si s’escau es fa la reserva.

«És un projecte modest, però que permet ajudar a molta gent», assegura la responsable de ‘Mobles Solidaris’, Conxita Massaguer.

Finalista ‘Ciutat Sostenible’

Precisament enguany, la iniciativa ha quedat finalista dels Premis Ciutat Sostenible en la categoria de residus entre més de 400 projectes presentats provinents d’arreu d’Espanya.

Pel que fa als premis, es tracta d’un reconeixement que durant 14 anys consecutius porta atorgant la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i la col·laboració d’Ecoembes. L’objectiu d’aquests és el reconeixement als municipis i entitats locals de l’estat que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

Els premis van ser atorgats a l’auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a Madrid el passat dijous.

Comentarios
Multimedia Diari