Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

«A Santa Oliva hi ha bo i de tot i el que és posar-ho en valor»

Hi va haver 35 parades al municipi del Baix Penedès, la meitat d’elles de comerç local. La jornada va comptar amb exhibicions de cultura popular i espectacles de carrer. L’èxit assolit augura la continuïtat de la mostra.

| Actualizado a 15 agosto 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Santa Oliva s’ha unit a la llista de municipis que aposten per organitzar fires artesanes, turístiques i promocionals. I això és el que ahir diumenge es va poder gaudir a aquesta vila del Baix Penedès: el primer Firafest una mostra que a més de reunir els atractius que els són característics, té el valor afegit, com a objectiu primordial, obrir, donar a conèixer i promocionar el teixit comercial de la vila.

I és que, com diu Araceli Borrell, una de les emprenedores, «a Santa Oliva hi ha bo i de tot, i el que cal és posar-ho en valor». La iniciativa de crear aquesta fira, des del primer moment, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Santa Oliva a través de la regidoria de Promoció econòmica, «un suport amb el qual pot comptar el sector del comerç local», subratlla l’alcaldessa de Santa Oliva, Virgínia Moreno.

En el moment d’obrir la fira, a les onze d’ahir al matí, la calor ja es feia notar, amb un bateig de quatre gotes comptades d’aigua, just per fer-nos memòria que hi ha un fenomen natural que es diu pluja.

A partir d’aquest moment els visitants van començar a recórrer el Firafest, repartit entre el passeig de l’Ajuntament, els carrers Marta Mata, Mossèn Anton Paradís, Corraló i Montserrat Roig, en definitiva el nucli històric del poble. Al llarg d’aquest itinerari les parades de productors, artesans, amb gran varietat de sectors representants, a més d’ornamentació camperola, amb flors, paques de palla i plançons d’olivera.

Com hem dit, una bona representació del comerç local, amb pastisseria, joieria, estètica i moda, restauració, entre d’altres. No hi van faltar parades de bijuteria, mel i vermuts, embotits i formatges artesans; decoració i art en fusta, cistelleria, cosmètica, herboristes, ungüents, aromes, plantes, llibres de segona mà i fins i tot massatges terapèutics. Cal destacar la mostra d’una vintena de motos clàssiques i actuals del col·leccionista Joan Pros, que va ser molt admirada per curiosos i amants de la moto.

La fira va comptar amb molts més atractius, com ara els tallers infantils durant el matí a base jocs en fusta, a càrrec de Cia,. Anònima. A tot això l’animació al carrer, durant la matinal, la va protagonitzar la cercavila de balls Popular per Espurnes de Santa Oliva, amb la colla de nenes del Ball de Cercolets i també el grup mixt del Ball de Pastorets, els quatre capgrossos que representen l’olivera, la vinya, el calçot i l’horta, amb especial actuació davant la parella de gegants, en Pere i la Dolça. Al migdia els encarregats de continuar amb l’exhibició de cultura popular van ser els Picadits el grup de bastoners del poble. Un lloc destacat del recinte firal el va ocupar l’Òliba, la figura emblemàtica del seguici popular de Santa Oliva.

Així que avançava la tarda l’afluència de públic al Firafest es va anar incrementant, amb públic local i de fora vila, de totes les edats, famílies senceres que van voler veure, mirar i comprar; gaudir d’allò més amb les actuacions al carrer amb la cercavila itinerant i el bon espectacle de Joglars de la Bota els quals van fer les delícies del públic més jove.

Ja cap al capvespre va ser el torn de la demostració de zumba dirigida per Marta Sebares i l’actuació d’Espurnes de foc petites. Ja al cap vespre, va arribar el torn dels joves per gaudir de la música amb Dj.

Com reconeix Mireia Magre, una altra de les comerciants impulsores d’aquesta primera experiència firal de Santa Oliva, «no només apostem per la consolidació de la mostra sinó que no descartem que en una pròxima edició el programa s’ampliï a un cap de setmana sencer».

De moment, tal com avança l’alcaldessa, Virginia Moreno, i Araceli Borrell s’està treballant per organitzar una fira de Nadal «que promet ser molt atractiva i concorreguda». La prova és que a hores d’ara hi ha llista d’espera d’expositors, per poder-hi participar.

Comentarios
Multimedia Diari