Ajuts a sectors afectats per les restriccions d’activitat a Valls

L’Ajuntament ha obert una convocatòria amb una nova línia de subvencions a establiments que es van veure afectats per la Covid-19

| Actualizado a 01 septiembre 2021 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria d’una nova línia d’ajuts extraordinaris adreçada a sectors econòmics afectats per les restriccions d’activitat a causa de la Covid-19. La convocatòria està oberta fins el 15 de setembre i les sol·licituds s’han de presentar telemàticament a través de la seu electrònica.

Aquesta convocatòria està destinada a contribuir a pal·liar les pèrdues econòmiques suportades per uns sectors que, en compliment de les restriccions per contenir la Covid que s’han anat ordenant des del mes d’octubre de l’any passat, van haver de tancar temporalment o limitar la seva activitat. Així, les empreses de transport col·lectiu de viatgers i les del sector cultural (arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual o d’altres anàlogues), podran rebre una subvenció municipal màxima de 1.000 euros, mentre que els bars o restaurants, estètiques, centres de formació no reglada i gimnasos podran percebre fins a 300 euros d’ajuda.

Compatibles

Aquestes subvencions municipals són compatibles amb qualsevol altre ajut que pugui atorgar el mateix Ajuntament de Valls o qualsevol altre ens públic o privat.

A les peticions s’haurà d’adjuntar la següent documentació: formulari de sol·licitud; NIF/NIE del sol·licitant; en cas de ser persona jurídica, el CIF; identificació de l’activitat per a la qual es demana l’ajut; justificants de pagament de despeses vinculades a l’activitat; justificant de titularitat del compte bancari on s’hauria de fer l’ingrés de l’ajut, i declaració responsable.

A mitjans de l’any 2020, en plena pandèmia, l’Ajuntament ja va activar una primera línia d’ajuts urgents per un import global de 160.000 euros, en aquella ocasió per a comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar també en compliment de les restriccions d’activitat en la primera onada de la Covid-19.

En aquella ocasió, els ajuts es van activar ja en favor del comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges, centres d’ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

També en matèria d’ajuts per les afectacions econòmiques per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament ha mantingut la gratuïtat de la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants tant per a l’any 2020 com per aquest 2021. A més, com a mesura de suport a famílies i a l’activitat econòmica, s’ha congelat la pressió fiscal per aquest exercici en la totalitat de taxes, preus públics i impostos.

Comentarios
Multimedia Diari