Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Construiran una resclosa al riu Anguera a Pira per millorar la qualitat de l’aigua potable

És un dels dos llocs que té el municipi per captar aigua potable

| Actualizado a 27 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Augmentar la quantitat l’aigua i també millorar-ne la seva qualitat. Aquest és l’objectiu de les obres que l’Ajuntament de Pira pensa efectuar a la zona de captació del Molinet, al riu Anguera. Es tracta d‘un indret allunyat de nucli urbà i d’on prové part de l’aigua per al consum de boca del municipi, explica al Diari l’alcalde Josep Rodríguez. Les obres costaran uns 26.623,75 euros i mentre durin els treballs se seguirà captant aigua.

La zona del Molinet està situada a uns dos quilòmetres del poble, on es capta l’aigua que arriba al dipòsit municipal. «Però s’embruta molt», recalca l’alcalde. Per això, el projecte consisteix en fer una resclosa, amb una comporta per on puguin marxar els residus. El projecte ja fou aprovat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La previsió és que les obres comencin entre l’octubre i novembre i que estiguin finalitzades abans d’acabar l’any ja que tenen un termini d’execució d’un mes. Actualment, el municipi també capta aigua de la mina del Manantial. Aquesta és de millor qualitat.

Pira no ha patit restriccions aquest estiu. Però per mantenir el nivell del dipòsit municipal han hagut de portar aigua en camions cisterna.

Comentarios
Multimedia Diari