El megabrot de Montblanc podría tenir l'origen en una festa abans de Sant Joan

La velocitat de propagació és molt gran, la qual cosa fa sospitar al CAP que es tracti de la variant Delta, la més contagiosa que hi ha ara

29 junio 2021 18:50 | Actualizado a 30 junio 2021 05:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot de Covid que hi ha actualment a Montblanc podria haver-se originat en una celebració que va tenir lloc el cap de setmana abans de Sant Joan. Alguns dels assistents a aquesta celebració, ja contagiats, però sense haver donat positiu encara, van passar la revetlla de Sant Joan en altres festes, la qual cosa ha propagat encara més el virus.

«Com que el dia 25 de juny aquestes persones ja van donar positiu, pensem que no és fruit de la revetlla, sinó d’una trobada que es va fer el cap de setmana anterior», apunta al Diari la directora del CAP de Montblanc, Laura Ruiz de Porras. Amb aquest escenari previ, «ja esperàvem un brot important i aquest cap de setmana hem anat desbordats», diu. Des del passat divendres i fins ahir a la tarda s’havien detectat un total de 57 casos positius lleus, en joves entre els 17 i els 19 anys.

El dia 25 es van detectar un total de vuit positius, una xifra que ha anat en augment cada dia, «tal i com esperàvem», fins arribar als 20 positius que es van detectar només ahir. Aquests darrers cinc dies s’han fet més de 200 tests.

Amb l’aparició dels nous casos, «s’està observant que la velocitat de propagació és molt gran», diu Ruiz de Porras i, a més, «la majoria dels contactes directes estan donant positiu». Això fa sospitar que es pugui tractar de la variant Delta del virus, altament contagiosa. De moment, s’està fent un estudi de quina variant es tracta. «Ens interessa molt saber-ho per decidir fer els aïllaments o quarantenes d’una manera o d’una altra», diu la directora del CAP. A més, «molts dels pares dels contagiats estan vacunats i, tot i que estem pendents, de moment no ha passat als pares, però hi ha 57 famílies confinades».

La majoria dels casos s’estan donant a Montblanc, però també s’han detectat dos positius entre persones de Sarral, un a l’Espluga de Francolí, dos a Solivella o un Barberà de la Conca, relacionades amb aquesta trobada, perquè hi van anar o per ser contactes directes.

Recomanacions

Davant de l’empitjorament de les dades, l’Ajuntament de Montblanc ha fet una crida a la prudència en qualsevol tipus de trobada o interacció. Encara que ja no és obligat portar la mascareta al carrer, recorda que sí que s’ha de portar en recintes o espais oberts on no es puguin guardar les distàncies, diuen des del Consistori, alhora que preguen responsabilitat en el compliment d’aquestes mesures. L’Ajuntament també recomana als col·lectius cridats a vacunar-se que ho facin com més aviat millor per aconseguir la immunitat de grup.

«Hem de tornar a guardar distàncies i posar mascaretes i minimitzar el contacte social», afegeix la directora del CAP.

Comentarios
Multimedia Diari