Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Volen eliminar els cotxes de l’entrada del Monestir de Poblet enguany

  L’Ajuntament vol reordenar i realçar l’espai, i fer que els visitants deixin els vehicles al pàrquing habilitat

  19 julio 2023 20:16 | Actualizado a 20 julio 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet s’ha marcat com a objectiu que els cotxes no aparquin, ni arribin a entrar just a l’entrada del Monestir de Poblet. El principal objectiu és donar una amplitud, i una nova vista al Monestir quan arribes. Així ho ha expressat l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela.

  Per aquest motiu, des del consistori, estan treballant per enjardinar la plaça central. Ho fan aprofitant que es va habilitar una zona d’aparcament, per evitar, així com apunta el batlle, que «tothom aparqués on volgués». Un fet, que segons indica, era habitual, i es podien veure cotxes a totes les zones. Ara directament, els volen eliminar del centre, per dir-ho d’alguna manera, i que només hi puguin arribar els serveis que necessita el Monestir.

  Canela explica que la intenció que tenen és «donar una nova visió de la primera façana que et trobes al Monestir». Que no es vegin cotxes i es pugui observar la bellesa del Monestir, i el seu voltant. «Fins ara els vehicles distreien amb el portal d’entrada i la plaça, i és això que volem evitar». Amb tot, hi continuarà havent una circulació d’entrada, i una de sortida per tots aquells cotxes, o furgonetes, que han d’arribar al Monestir amb la intenció d’entregar aliments, o altres elements que es necessitin.

  Tot i que s’havia habilitat un pàrquing la gent continua aparcant en aquesta plaça. Per aquest motiu, han pres la decisió, i tiren endavant tot el projecte, que tindrà un cost d’uns 150.000 euros. «Com passava ara no ho vèiem òptim, i esperem que la situació pugui canviar».

  Un cop hagi finalitzat el projecte, només podran accedir proveïdors i personal autoritzat

  Tot plegat, es fa després de millorar la carretera adjacent al monestir i la col·locació de nous passos de vianants que fan que aquesta via sigui més segura. La iniciativa es pot engegar gràcies a les subvencions del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Tarragona, que aportaran cadascuna la meitat dels 150.000 euros.

  Ara s’ha iniciat la fase de licitació, a inicis d’agost es farà la tria de l’empresa guanyadora, i al setembre ja es podrà començar amb aquest projecte que ha de crear diverses zones de vegetació a la plaça. Un cop acabada la reforma l’alcalde és conscient que els cotxes hauran d’aparcar a l’aparcament de forma obligatòria, que està habilitat a pocs metres del monestir.

  Treballar per treure els vehicles

  En un futur volen continuar treballant en aquesta línia. La intenció és que l’accés dels vehicles estigui restringit, i es prioritzi a les persones que van caminant des d’un punt relativament proper.

  Canela reafirma que vol que «el Monestir es pugui assaborir bé». I per aquest motiu, quan acabin amb la reforma que han de tirar endavant, treballaran per continuar embellint les zones properes. Son conscients que és un lloc de gran valor patrimonial, i arquitectònic, i treballen per cuidar-lo, mantenir-lo, i que els visitants que hi vagin ho puguin viure de la millor forma possible, coneixent la història.

  Comentarios
  Multimedia Diari