Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’electricitat dels edificis públics de Solivella es rebrà a través de plaques solars

Durant el 2023, des del consistori volen acabar la instal·lació i poder finalitzar el projecte

21 febrero 2023 20:23 | Actualizado a 22 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els edificis municipals de l’Ajuntament de Solivella s’alimentaran a través d’electricitat solar. Es farà gràcies a la instal·lació de plaques solars a la coberta del poliesportiu del municipi i seran d’autoconsum.

És un projecte que ja fa temps que tenien pensat i volien tirar endavant, però que fins ara no ho havien pogut fer per diferents motius. L’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà, explica que «hem hagut de dividir el projecte en dues fases, però l’executarem en una sola». El preu de tot això és de 96.174,10 euros amb l’IVA inclòs.

Està previst que a la coberta de la zona polivalent esportiva es col·loquin les plaques solars que donaran l’energia, i que entre elles es deixi una espècie de camí perquè els tècnics o les persones que hagin de revisar allò que sigui necessaric, ho puguin fer sense cap mena de problema. La seva situació és favorable pel que fa a la direcció del sol, i per aquest motiu han decidit tirar endavant el projecte aquí.

La potència serà de 56,32KWP, i això ha de permetre un estalvi important, de 48.160KWH. Des del consistori han calculat que l’economització és de 10.500 euros, però «ara en aquests moments sabem que serà més, perquè l’electricitat ha patit una pujada rellevant», defensa el batlle. Tots els consistoris que han pogut tirar endavant una iniciativa com aquesta es mostren molt satisfets, ja que expliquen que els ha suposat un estalvi molt destacat, i considerable per als seus comptes.

La iniciativa no és única al municipi, n’hi ha molts altres que també ho han dut a terme, i s’emmarca sobre els plans que estan tirant endavant les institucions per fer efectiva la transició energètica. És un dels objectius europeus que s’ha començat a realitzar als pobles i les ciutats que no compten amb tants habitants i que els està donant molt bons resultats. De fet, a Solivella, esperen que el projecte es pugui posar en marxa l’any 2023. A hores d’ara la licitació està en curs, i un cop s’hagi fet, només haurà de sortir la iniciativa a concurs públic, adjudicar-lo a una empresa, i que aquesta pugui començar a treballar-hi.

El canvi de canonades

A més de voler fer tot això, també van iniciar el passat 2022 el canvi de canonades a Solivella. El principal problema és que havien quedat antiquades, i volien modernitzar als materials a nous que hi ha ara.

El 2023 havia de ser l’any que el canvi havia de ser una realitat a tot el municipi, però una problemàtica en la demanda dels fons Next Generation va fer que els hi deneguessin aquesta ajuda, i per tant que de moment no puguin canviar-ho tot. L’alcalde al seu moment ja es va mostrar molt molest per les dificultats que tenien per poder accedir a les ajudes, i que se’ls hagués denegat per un error electrònic. La situació continua igual, tot i que Berguedà va demanar reunir-se amb la Generalitat. El batlle reconeix que «saben que estic enfadat, però de moment, no he aconseguit tenir la trobada».

És conscient que han sortit noves convocatòries relacionades amb el tema, a les quals es presentaran. Però explica que tenen una subvenció de la Diputació que els permet fer canvis d’alguns trams.

Comentarios
Multimedia Diari