Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Gran Festa de la Calçotada de Valls serà una ruta de gastronomia i territori

La 41a edició vol ser un reclam per donar a conèixer el calçot arreu i complementar-lo amb productes de proximitat

| Actualizado a 08 noviembre 2022 19:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha començat la temporada del calçot i la Cambra de Comerç de Valls ha presentat la campanya de la Gran Festa de la Calçotada, que se celebrarà el diumenge 29 de gener del proper any.

En aquesta 41a edició, ja es coneix la nova imatge gràfica i es van avançar les primeres novetats, entre les quals destaca l’organització d’un espai per a les degustacions del calçot a la Cooperativa Agrícola.

Els tiquets es vendran, com cada any, a l’Ajuntament de Valls, a la plaça del Pati, a l’Instiut d’Estudis Vallencs i a les cabines de l’ONCE (sota la plaça dels Quarters i la Font de la Manxa).

Per acudir a les degustacions caldrà recollir-les a la mateixa cooperativa per tal de no crear aglomeracions de gent al centre de la ciutat. L’espai estarà habilitat especialment per coure i poder menjar els calçots en taules, amb previsió d’uns 2.000 participants.

Aquest canvi s’ha produït després de rebre queixes per part dels veïns, que afirmaven que els carrers acabaven plens calçots perquè la gent els menjava per tot arreu.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, va dir que «crearem un espai de degustació del calçot molt més digne que no haver de seure pels carrers de Valls».

D’altra banda, s’està treballant per impulsar definitivament la marca Calçotada Sostenible, un projecte que pretén fer més conscients ecològicament les calçotades amb consells per reutilitzar millor i evitar al màxim fer servir de plàstics d’un sol ús.

A més, es vol implementar el segell de qualitat Calçotada de Valls conjuntament amb la IGP Calçot de Valls. D’aquesta manera, els restaurants que facin la calçotada tradicional podran ser reconeguts amb aquest distintiu que acreditarà la qualitat dels productes del territori.

Des de la IGP pronostiquen uns 20 milions d’unitats de calçots certificats per aquesta temporada que tot just s’ha iniciat. Amb tot, caldrà esperar per veure si s’arriba a aquesta xifra, a causa de la poca pluja i la sequera dels últims mesos, segons el president de la IGP, Dalmaci Clofent.

Quilòmetre 0

Juntament amb els patrocinadors d’enguany, Salses Fruits i Castell d’Or, també es vol impulsar un acord amb la DO Tarragona que porti experiències gastronòmiques amb els calçots i productes del territori.

Per la seva banda, la DO Tarragona assessorarà els restaurants segons els vins i caves que tinguin a les seves cartes per maridar els productes. El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà, va reivindicar la funció de cadascuna de les parts de la festa amb el compromís amb el territori. «Aquesta és la sinergia que busquem tots, que la calçotada vagi acompanyada de productes de la terra», va dir Rabadà.

Per la seva part, el gerent de Salses Fruits, Francesc Sans, va presentar el lot de dues salses per acompanyar els calçots. Aquest paquet inclou una salsa per a calçotada i allioli per acompanyar la carn.

Segons Sans, aquest lot millorat pretén «facilitar» el consum de calçots a la gent que sigui de fora o que no estigui familiaritzada amb les calçotades.

L‘alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va cloure la presentació d’aquest inici de temporada agraint a tots els col·laboradors i organitzadors de l’acte i afirmant que el calçot és «el tresor gastronòmic» de Valls.

La festa comptarà amb actes tradicionals com és el concurs de menjar calçots, però encara s’ha d’acabar de definir el programa.

Comentarios
Multimedia Diari