L’edifici de Can Xapes de Valls serà reformat per 2,44 milions d’euros

També s’han asignat els treballs d’un tram de la muralla de Sant Antoni i de l’espai jove del Centre Històric

| Actualizado a 06 enero 2022 16:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes (fase 1) per un import de 2.442.147 euros. L’edifici és testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX a Valls i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). El projecte de contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de l’edifici, que es rehabilitaran de manera complerta, així com la conservació de forges i sostres encavallats originals. L’interior també es reformarà per fer-lo més accessible i funcional per a les necessitats de l’equipament i activitats de la Llar, entitat que podrà tornar a la seva històrica seu.

La reforma de l’espai, de 2.050 m2, contempla donar prioritat a l’accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l’exterior. A la planta baixa s’hi habilitaran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants, com la cafeteria o una sala polivalent, mentre que a la primera i a la segona s’hi instal·laran despatxos i sales per altres activitats com un gimnàs, una aula d’informàtica o una altra cambra per usos diversos.

Muralla de Sant Antoni

També s’ha adjudicat el contracte per recuperar un tram de la Muralla de Sant Antoni per 398.938 euros. La consolidació i reinterpretació de la muralla, en el tram inicial situat a tocar del Portal Nou i entre els carrers del Mur i de Tomàs Caylà, representa la primera gran obra en el projecte de ciutat que ha de fer possible la recuperació progressiva de l’antiga muralla medieval, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). El projecte a Sant Antoni inclou les obres necessàries de consolidació d’aquest tram de l’antiga muralla del segle XIV, la seva reinterpretació històrica i la urbanització del solar.

El projecte contempla la recuperació de les restes, la urbanització de la zona, la qual generarà un nou espai públic i enjardinat accessible a la ciutadania. S’hi col·locaran plataformes que salvant el desnivell formaran bancs i esglaons. També s’intervindrà a la part superior del parament, on es construirà un coronament que reproduirà l’esglaonat que feia la muralla. S’ha previst la instal·lació de plafons informatius per permetre al visitant identificar les restes i conèixer la història d’aquest tram de la muralla medieval.

Un espai diàfan i accessible

Finalment també s’ha adjudicat les obres de reforma i canvi d’ús social del local «espai jove» (fase 1) per un import de 242.260 euros. El futur equipament s’ubicarà al Centre Històric i s’ha projectat com un espai diàfan i accessible, connectat a la via pública i obert a tot l’entorn de l’aparcament de Ca la Mateueta i la plaça de les Escudelles. Aquest nou espai permetrà ampliar els serveis municipals de joventut. Així, el futur Espai Jove s’ha de convertir en motor de l’activitat juvenil de la ciutat ja que, a més de millorar l’assessorament i l’atenció individualitzada als joves, estarà obert també a les entitats i podrà acollir tot tipus d’actes culturals i lúdics.

El projecte preveu la reforma dels espais per adaptar-los a les necessitats i serveis d’un punt d’informació juvenil, però a la vegada contempla una transformació integral per convertir-lo en un equipament dinàmic i polivalent, cèntric, de fàcil accés i connectat amb el seu entorn perquè sigui també un equipament que contribueixi a millorar urbanísticament aquesta zona del nucli antic de Valls. A més, en les mateixes sales principals també s’han previst espais de magatzem perquè les entitats juvenils hi puguin guardar el seu material amb l’objectiu que l’Espai Jove es converteixi en el centre de les seves activitats.

Comentarios
Multimedia Diari