Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls amplia el sistema de videovigilància al carrer

Pròximament s’instal·laran dues càmeres a l’aparcament de l’Hort del Carme, una al del Barri Vell i una altra al de la Cooperativa

17 noviembre 2023 21:58 | Actualizado a 18 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls col·locarà quatre càmeres de videovigilància en tres pàrquings públics del casc antic de la ciutat, el del Barri Vell, el de la Cooperativa i el de l’Hort del Carme. El projecte, promogut des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, va començar fa dos anys, quan es van instal·lar deu càmeres a diferents carrers del centre històric.

«Nosaltres ja tenim l’experiència a Valls, on tenim instal·lades set càmeres al carrer de la Cort i tres al carrer de la Peixateria», ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia. Aquesta nova actuació se centrarà principalment en els tres aparcaments de vehicles, on es repartiran quatre dispositius.

Per una banda, al pàrquing del Barri Vell i al de la Cooperativa, es col·locarà una càmera amb visió de 360 graus, i al pàrquing de l’Hort del Carme es proposa una instal·lació de dos dispositius. El primer serà amb visió de 180 graus i cobrirà la part oest de l’aparcament, i la segona càmera tindrà una visió de 360 graus i cobrirà la resta de la zona.

Des del Consistori vallenc han apuntat que aquesta és una mesura que ha tingut bons resultats. «Creiem que l’efecte ha estat positiu i que les càmeres de videovigilància són una eina més per poder dissuadir, que la gent sàpiga que quan deixa el cotxe allà hi ha una càmera que està vigilant la zona».

La policia local de Valls és la que té tot el control de les imatges. Tota la informació que enregistren les càmeres només pot ser vista pels agents de la policia, segons ha aclarit Garcia. L’objectiu de l’Ajuntament és seguir ampliant el nombre de dispositius al centre de la ciutat i també en altres punts.

Més càmeres en un futur

«El projecte el vam iniciar al carrer de la Cort, però el nostre objectiu és anar cobrint certes parts de la ciutat», ha assegurat el regidor, qui també ha manifestat que «no podrem arribar a tot arreu, però estem tramitant per poder instal·lar-ne al Portal Nou i l’any que ve tenim previst col·locar-ne en alguna altra zona».

Garcia ha comentat que «ja hi ha alguna empresa que s’ha presentat, però encara no hem adjudicat el projecte, tot i que estem a punt». Un cop s’adjudiqui, el termini d’execució és d’entre dos i tres mesos. En total, la instal·lació ascendeix a un pressupost de 31.427,12 euros amb IVA inclòs.

Comentarios
Multimedia Diari