Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls: una trobada empresarial i industrial per establir sinergies

Cambra de Comerç. L’entitat va celebrar ahir els Premis Cambra 115 Anys, on va reconèixer sis organitzacions i dues persones en una jornada en què van participar personalitats relacionades amb el desenvolupament econòmic

| Actualizado a 25 marzo 2023 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Casa Fèlix va ser l’escenari perfecte per acollir la celebració dels premis Cambra Valls 115 Anys. Es tracta d’uns reconeixements que va fer la Cambra de Comerç de Valls a empreses del territori que durant aquest temps han anat fent aportacions a l’entitat.

Els guardons van ser la cirereta per culminar una jornada que va suposar una gran trobada entre el teixit industrial i comercial de l’Alt Camp i Valls. El principal objectiu que tenien era que les organitzacions es coneguessin entre elles. Es tracta d’una demanda que havien tingut diferents agents del territori, ja que fins ara, mai s’havia tirat endavant un esdeveniment amb característiques similars. Per això, van començar amb una benvinguda on tothom va poder intercanviar opinions entre ells.

Amb els parlaments de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, i el president de la Cambra de Comerç Espanya, Josep Lluís Bonet, es començava pel final: felicitant els guardonats. També es reivindicaven necessitats com la falta del corredor del Mediterrani, més trens per a passatgers i l’obligació d’adaptar els estudis i motivar els estudiants per no tenir falta de personal.

Els principals reptes de futur són la sostenibilitat i el desenvolupament tecnològic

Rovira va ser molt clar a l’hora d’assegurar que tenen una necessitat gran de trobar talent jove format. El president de la Cambra vallenca va demanar estudiar i trobar les fórmules «per motivar als joves, i fomentar que es facin estudis on després es puguin desenvolupar professionalment al territori». Pel que fa a les connexions i al tema del ferrocarril va assegurar que «fa 100 anys arribaven més trens de passatgers a Valls que actualment». Davant les demandes el president Bonet va voler respondre assegurant que ell també vol «el corredor del Mediterrani», i destacava la importància de la formació dual.

Això donava pas a una conversa moderada per la periodista Sara Sans, i protagonitzada per Laia Goma-Camps, directora General del Grup Goma-Camps, i Jaume Torrens, Central Fulfilment Operations Manager d’IKEA. Amb un to informal, i un llenguatge molt entenedor per a tots els assistents, els dos recordaven els seus inicis. Goma-Camps explicava que arribar al seu lloc laboral havia sigut possible gràcies als avenços i als canvis que s’havien fet, ja que inicialment, només els homes heretaven les empreses o els negocis familiars.

Fent referència als canvis, i sense deixar de banda el context de pandèmia que s’ha donat els últims gairebé tres anys, reconeixien que la digitalització s’ha imposat d’una forma inqüestionable, i que ha facilitat que la seva implementació hagi sigut més ràpida, cosa que sense la covid-19 hagués costat més. També feien referència al teletreball, comentant que també s’ha anat imposant i que en moltes ocasions «facilita la conciliació familiar».

Un dels principals reptes de futur és el desenvolupament tecnològic per a tothom, i que totes les empreses ho puguin fer possible. Tot i això, reconeixien que «és molt complicat saber com estarem d’aquí a cinc anys en aquest àmbit». També feien referència a la sostenibilitat, i realitzaven una crida perquè tothom ho sigui.

L’acte va servir també per reivindicar algunes de les necessitats que té el territori de l’Alt Camp

Després era el moment dels homenatjats. En total, es donaven vuit premis: sis a empreses i dos a personalitats destacades. Rafael Castells, i Anton Gavaldà eren els homenatjats de la jornada. El primer pels seus seixanta anys de serveis a la Cambra de Comerç de Valls. I el segon, per la seva trajectòria professional.

Les empreses que van rebre el guardó - fets per l’escultor Frank Vila - van ser Alecosa, per la seva contribució al desenvolupament social i econòmic de la comarca. IKEA per l’aposta que ha fet per Valls i l’Alt Camp. Cator per tot el suport que ha dut a terme al llarg d’aquests anys a la Cambra de Comerç de Valls. Europasty, per haver confiat i establir-se a l’àrea de l’Alt Camp. LEAE Corporation, per les seves arrels vallenques de més de 70 anys. I el Grup Gomà, per continuar i tirar endavant generació rere generació.

L’acte acabava amb una calçotada entre tots els assistents, fent bandera d’una de les particularitats del territori. En un ambient festiu, i poc informal tothom es mostrava disposat a repetir una jornada com la que es va celebrar. Des de la Cambra de Comerç de Valls mostren les seves ganes de tornar-ho a fer, però són conscients que realitzar-ho cada any és difícil.

Comentarios
Multimedia Diari