La sanitat pública catalana deixa de considerar des d’ahir que la transsexualitat és una malaltia i ja no requerirà el diagnòstic psiquiàtric de disfòria de gènere per iniciar el tractament hormonal i la posterior intervenció quirúrgica per canviar de sexe.
El conseller de Salut, Antoni Comín, va presentar ahir el nou model d’atenció a la salut de les persones trans que, segons les seves paraules, «despatologitza» la transsexualitat i es converteix en el pioner a Europa en què ja no caldrà acreditar un trastorn psiquiàtric per sotmetre’s a canvi de sexe.
El nou model aparta la Unitat d’Identitat de Gènere (UIG) de l’Hospital Clínic com a centre de referència, molt criticat pel col·lectiu transsexual, i ho trasllada al centre Trànsit, situat a l’ambulatori de Manso de Barcelona, que serà la porta d’entrada i acompanyament per a totes les persones trans que vulguin iniciar el tractament i el que s’encarregarà de donar-li una visió integral.
Actualment hi ha 437 persones en tractament per canviar de sexe i cada any unes 93 noves demanen iniciar el tractament hormonal, que ha de durar dos anys, abans d’entrar en llista d’espera quirúrgica per operar-se de canvi de sexe.
Segons ha reconegut la directora general d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal, a l’Hospital Clínic hi ha 155 transsexuals en llista d’espera, alguns des de fa més de sis anys, per sotmetre’s a una vaginoplàstia i 98 més per a una mastectomia des de 2011.
La sanitat catalana deixa de veure la transsexualitat com una malaltia
Ja no serà necessari acreditar un diagnòstic psiquiàtric de disfòria de gènere per sotmetre's a una intervenció de canvi de sexe
19 mayo 2017 17:39 |
Actualizado a 21 mayo 2017 15:34

Foto de família del conseller de Salut, Toni Comín, amb membres dels col·lectius transsexuals. FOTO: POL SOLà/ACN
Se lee en
minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este
enlace.
Comparte en:
Temas:
Comentarios