Les làpides dels difunts podran tenir codis QR

Amb aquest codi es podran visualitzar-se a través del mòbil un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o textos personalitzats

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Associació Alba de Tàrrega (Urgell), que ofereix el servei de neteja de làpides, tombes i panteons a les comarques ilerdenques de l'Urgell i la Segarra, ha creat un nou servei pel qual els seus clients podran deixar un missatge o recordar un difunt col·locant un adhesiu amb el codi QR.

Segons ha informat l'entitat, mitjançant aquest adhesiu podran visualitzar-se a través del mòbil, mitjançant la lectura d'aquest codi, un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o textos personalitzats.

Des de l'any 2014 l'Associació Alba ofereix el servei de neteja de làpides, tombes i panteons a la zona de l'Urgell i la Segarra, encara que aquest any també té algun servei a Igualada (Anoia).

Aquest any, en col·laboració amb l'equip de comunicació de l'entitat, volen innovar el servei oferint la possibilitat als seus clients de poder deixar un missatge de record al seu familiar difunt a través d'un codi QR que s'enganxarà com un adhesiu a les làpides, una iniciativa que ja s'està portant a terme amb èxit en alguns cementiris de Barcelona.

Aquesta tecnologia QR permet visualitzar a través del mòbil qualsevol contingut que estigui penjat a la xarxa, ja sigui un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o un text personalitzat.

"Sempre hem dit que aquest servei de netejar les làpides és molt més que una neteja. Per això hem pensat que aquesta iniciativa, que oferim de manera gratuïta, dóna un valor afegit a la feina que fem. És una manera de recordar aquella persona d'una manera més emotiva, i compartir-ho també amb les persones que el dia de Tots Sants, en especial, passejaran pel cementiri ", explica Antonia Rodríguez, responsable de l'àrea de serveis de l'entitat.

Aquells que es vulguin assegurar la conservació del missatge del codi QR, el servei ofereix per un cost mòdic gravar el codi en una placa metàl·lica perquè quedi de manera permanent a la làpida.

Si la iniciativa pilot té èxit, es plantegen oferir també aquest servei a les funeràries del territori.

Comentarios
Multimedia Diari