Neix l'Orquestra de Cambra de Tarragona

La nova agrupació musical es presentarà aquest dissabte en un concert

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Exalumnes i professors de l'Escola i Conservatori de la Diputació han impulsat l'Orquestra de Cambra de Tarragona (OCTa). L'orquestra s'ha presentat aquest dilluns com un nou projecte professional estretament vinculat a la ciutat i a la demarcació, motiu pel qual compta també amb músics de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, del Conservatori de Música de Vila-seca i d'altres punts del territori. D'altra banda, l'orquestra neix amb l'objectiu de col·laborar amb el món artístic i cultural de les deu comarques, abastant tots els àmbits de creació. El concert de presentació de l'agrupació musical tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda a l'Auditori Diputació, a Tarragona.

 

La formació treballa amb repertori de diverses èpoques i estils i vol ser una eina per promocionar i dinamitzar la música catalana, així com als seus compositors i als artistes de la demarcació. L'estructura de l'orquestra permet que pugui adaptar-se a diferents formats com ara la música de cambra o la música simfònica, per poder abastar un repertori més ampli.

 

Com a orquestra vinculada al Conservatori també te una vessant pedagògica. Per tal d'introduir als més joves al món de la música des d'un punt de vista més comprensible i entenedor, l'orquestra també realitza concerts en format familiar i ofereix als estudiants la possibilitat de col·laborar amb una orquestra professional.

 

Dasio Gonzàlez, exalumne del centre i impulsor de la nova formació musical, ha destacat que han pretès "tornar a fer música tots junts, en equip", per impulsar "una orquestra que representa tota la cultura del nostre territori". A més, ha destacat que "Tarragona és una fàbrica de talent cultural, però que moltes vegades s'oblida de les seves pròpies capacitats culturals".

Comentarios
Multimedia Diari