Un brot de gastroenteritis afecta 125 alumnes d'una escola de Sant Cugat del Vallès

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) investiga el brot que suposadament pot ser per una toxiinfecció alimentària (TIA)

19 mayo 2017 16:05 | Actualizado a 23 mayo 2017 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un brot de gastroenteritis ha afectat 125 alumnes de l'escola Avenç de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que té 1.186 alumnes, han explicat fonts de la Conselleria de Salut de la Generalitat a Europa Press.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) investiga el brot que suposadament pot ser per una toxiinfecció alimentària (TIA), i que ha causat l'ingrés d'una estudiant a l'Hospital General de Catalunya, ha informat el canal 3/24.

Els símptomes es van iniciar aquest dimecres a la tarda amb 21 alumnes de diverses etapes escolars --Primària i Secundària-- que presentaven un quadre de gastroenteritis lleu i durada curta amb evolució favorable.

Segons el departament, l'Aspcat ha actuat des del moment de la notificació, i ha obert una investigació per determinar l'origen del brot.

S'estan realitzant enquestes epidemiològiques dels afectats i de la inspecció al centre per valorar les condicions higiènic-sanitàries, el control de manipuladors i la presa de mostres dels possibles aliments implicats que s'enviaran al laboratori.

També s'han traslladat recomanacions escrites als pares per a la prevenció de la transmissió de la malaltia a altres persones, ha afegit la Conselleria.

Comentarios
Multimedia Diari