Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cambrils estrena rambla

El nou tram de passeig uneix els barris de l’Eixample i Horta de Santa Maria, separats històricament per l’estació i el traçat ferroviari, generant una ampla i llarga avinguda entre l’Antiga Nacional 340 i la platja de la Riera d’Alforja

21 noviembre 2023 17:20 | Actualizado a 21 noviembre 2023 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En les properes hores entrarà en funcionament la nova rambla que connecta les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria. Aquesta setmana han finalitzat les obres d’adequació de l’entorn de l’antiga estació, que permeten obrir la vila al mar, unint dos barris separats històricament pel traçat ferroviari.

Les obres han consistit en la construcció d’un nou tram d’avinguda que dona continuïtat a les vies existents, adaptant la diferència d’amplades, i repetint la configuració de passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals, amb passos adaptats i enllumenat. A més, també s’ha obert un pas de vianants pel centre de la rotonda de la cruïlla entre el passeig Horta de Santa Maria i l’Avinguda de la Llosa.

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha valorat positivament en tots els ordres aquesta nova trama urbana. “Ens ha permès obrir aquest gran avinguda, que millora a nivell d’entorn ciutadà, de perspectiva visual de la zona, d’espai verd, de mobilitat i de modernitat”, ha afirmat el regidor.

L’estació de tren estava en desús després de la posada en marxa el corredor del Mediterrani. L’edifici es va construir el 1865 juntament amb la línia fèrria, per on van passar trens durant més de 150 anys, pel mig del nucli urbà de Cambrils. L’objectiu de l’Ajuntament era tornar a integrar la trama urbana i per això, a més de les obres de l’estació, des del 2021 ja va obrir diversos passos provisionals a diferents punts per travessar les vies que ja han estat retirades per ADIF.

Comentarios
Multimedia Diari