El Futtoc arriba a la Costa Daurada

Vandellòs i l´Hospitalet de l´Infant és la primera localitat de la província de Tarragona en tenir taules per practicar el Futtoc, un esport que combina el futbol amb el tennis taula

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Una taula ovalada, una pilota i moltes ganes de practicar esport a l’aire lliure. Aquests són els principals ingredients que nodreixen el Futtoc, un esport amb vuit anys de vida que ara arriba a la Costa Daurada. Més concretament, a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, on s’han instal·lat quatre taules d’aquest esport al costat de la pista multiesportiva que hi ha a la Platja de l’Arenal i davant de l’skatepark del nucli d’Hospitalet.

El Futtoc és una mescla entre el futbol i el tennis taula creada per dos barcelonins, Joan Cano i Ildefonso Fernández. Es tracta d’un esport on a partir d’una pilota de futbol fabricada amb un material similar al que s’utilitza a les pilotes de tennis, els jugadors han d’aconseguir anotar onze o vint-i-un punts en diferents sets. El mètode per marcar consisteix en passar la pilota a l’altre costat de la xarxa amb totes les superfícies del cos, a excepció de la mà, coincidint amb la normativa del futbol. Per rematar amb determinació, està permès que els participants pugin sobre de la taula.

 

Neymar, fanàtic del Futtoc

Aquest nou esport aporta diferents beneficis a qui el practica, segons assegura un dels seus creadors, Joan Cano. «En l’actualitat, les noves tecnologies semblen haver deixat en un segon terme la importància de sociabilitzar en el jovent. Davant d’aquesta situació, el Futtoc és un esport que atrau molt a aquest públic i que es pot practicar a l’aire lliure, fet que promociona la interacció real i social dels jugadors.A més, permet millorar molt i ràpidament la tècnica als jugadors de futbol tradicional. Sense anar més lluny, Neymar da Silva o Xavi Hernández del Futbol Club Barcelona es declaren obertament fanàtics d’aquest esport per les millores que els hi comporten al camp», explica Cano. Entre riures, Cano sentencia que el Futtoc «és un joc que enganxa a petits i grans».

Aquest esport és apte per a tota la població, des de canalla a partir de sis o set anys fins a persones de la tercera edat. A més, està dirigit tant a futbolistes professionals com a aficionats d’aquest popular esport.

 

Taules antivandàliques

Les taules instal·lades a l’Hospitalet de l’Infant són fabricades a Barcelona amb fibra de vidre a prova d’actes vandàlics. L’empresa catalana Speedcourts és l’encarregada de construir aquests equipaments esportius. Un dels altres aspectes que es tenen molt en compte a l’hora de realitzar aquestes taules és la seguretat, especialment de cara al públic més jove. És per aquest motiu que les taules compten amb les vores arrodonides.

Fins al moment, la província catalana que compta amb més taules de Futtoc és Barcelona. Allí també s’hi troba una escola específica per formar jugadors d’aquest esport. La ciutat de Figueres és la població gironina on també ha arribat aquesta modalitat esportiva, mentre que a la província de Lleida encara no ha tastat el Futtoc. Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es converteix d’aquesta manera en la primera localitat de les terres tarragonines en acollir aquest innovador esport.

Per Cano, dues taules de Futtoc són suficients per comprovar si el joc enganxa a la societat de la mateixa manera que ho ha fet a Barcelona. Per aconseguir-ho, el passat dissabte es va realitzar una exhibició i un taller d’iniciació per a tots els interessats que es van acostar al camp de futbol de l’Arenal.

 

L’esport al carrer

Per seguir promocionant la pràctica d’esport a l’aire lliure, el consistori també ha instal·lat equipaments esportius de tennis taula al municipi. Aquests, es troben a la Urbanització Infant, al costat de la pista multiesportiva de la Platja de l’Arenal i davant l’skatepark a l’Hospitalet de l’Infant i al camp de futbol a Vandellòs.

Comentarios
Multimedia Diari