Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Parc Samà de Cambrils retrata els ocells que l’habiten

  La mostra fotogràfica es pot contemplar fins després de la Setmana Santa

  15 febrero 2024 19:00 | Actualizado a 15 febrero 2024 19:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Amb el títol ‘Una visió natural del Parc Sama’, la ‘Sala del Marquesat’ del Jardí Històric de Cambrils ofereix des d’avui fins després de la Setmana Santa una exposició de fotografia sobre les aus que habiten els diferents espais del parc. Aquesta mostra, que il·lustra l’extraordinària varietat ornitològica del Parc Samà, es fa gràcies al material gràfic recopilat per Pep Aguadé, Enric Pàmies i Eduardo Trallero, tres fotògrafs naturalistes que col·laboren habitualment amb aquest enclavament natural.

  Les 36 fotografies que integren la mostra estan distribuïdes en sis panels expositius diferents que coincideixen amb sis espais emblemàtics del Parc Samà i les espècies que hi habiten en ells: les aus rapinyaires a la zona de construccions humanes i cel obert; aus d’hàbitats boscosos a la zona de bosc de pins, alzines i roures; aus lacustres silvestres a la zona del llac; aus de cultius llenyosos i espais oberts a la zona de plantació de llimoners, mandarins i camp de lavanda; aus d’arbreda a la zona del passeig de plàtans; finalment, les aus pròpies que viuen en semillibertat a la zona de matoll i camins.

  L´acte inaugural de la mostra fotogràfica ha tingut lloc aquest dijous amb la presència de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cambrils i regidora de Turisme, Platges i Esports, Camí Mendoza. «Hem recuperat aquest espai únic per a Cambrils i per a tots els que ens visiten; des de l’Ajuntament continuarem recolzant totes aquelles iniciatives que contribueixin a donar-li valor i a protegir-lo», ha destacat.

  $!Una de les fotografies que formen part de l’exposició.

  Per la seva banda, Francisco Javier Castillo, CEO de DNA, ha expressat la seva satisfacció per donar cabuda a l’entorn del Jardí Històric al talent d’aquests fotògrafs. Castillo els ha agraït la seva contribució per donar a conèixer que «el parc és molt més que un jardí botànic on es donen cita més de 80 espècies que habiten aquí o vénen de fora, fins i tot algunes ens visiten des del Delta de l’Ebre». «Conèixer -ha afegit- és el primer pas per conservar, i el nostre desafiament és ajudar a preservar tota aquesta vida a partir de la divulgació, per exemple, amb les visites de col·legis que ja estan previstes durant les properes setmanes».

  Pep Aguadé, un dels autors de les fotografies, ha explicat que visita el Parc Samà des de fa molts anys, i ho fa molt aviat: «Quan entro, encara de nit, és un lloc ple de màgia, que sempre sorprèn, un autèntic paradís de la biodiversitat que es transforma unes hores més tard amb l’arribada dels turistes». «És un pou de natura, un espai lliure ple d’espècies per gaudir», ha destacat el seu company Eduardo Trallero.

  «Són 14 hectàrees, que és una superfície gran, però és un hàbitat relativament petit; és sorprenent la varietat que et trobes en un circuit tan curt... Ens agrada molt compartir i explicar la nostra feina, i demostrar que no ens hem d’anar gaire lluny per trobar aquestes meravelles», ha reflexionat Enric Pàmies.

  L’exposició es pot contemplar a l’horari habitual d’obertura del parc, i la visita està inclosa al preu d’entrada. Després de la inauguració de la mostra, com a complement cultural, ha tingut lloc la presentació del llibre/guia Aus de rapinya, de Pep Aguadé, amb el suport de l’editorial El Farell.

  Comentarios
  Multimedia Diari