Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Port Tarragona desvia un canal de pluvials a Vila-seca

Actualment transcorre pel mig dels terrenys dels Prats d’Albinyana, integrats dins de la Xarxa Natura 2000, que s’han de restaurar. Per la qual cosa s’ha de desviar per evitar que passi pel mig d’aquesta zona natural.

| Actualizado a 06 octubre 2022 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Port Tarragona ha iniciat les obres de desviament del canal de drenatge de les aigües pluvials de Vila-seca i de les carreteres A-7, C-31b i TV-3146 situat en l’espai portuari destinat a acollir la Zona d’Activitat Logístiques (ZAL).

El projecte té un termini d’execució de 8 mesos i un cost d’adjudicació de 937.829,94€ (IVA exclòs) per l’UTE (Unió temporal d’empreses) Romà-J Morell. Les primeres tasques que comencen aquesta mateixa setmana seran principalment d’esbrossada de la zona on a continuació es realitzaran els moviments de terres.

Actualment aquest canal transcorre pel mig dels terrenys que es restauraran mitjançant el projecte de restauració i ordenació dels Prats d’Albinyana, integrats dins de la Xarxa Natura 2000, per la qual cosa s’ha de desviar per evitar que passi pel mig d’aquesta zona natural.

Així doncs, el projecte contempla la construcció del desviament del canal, executant un nou canal de terres, amb una secció de 6 metres d’amplada a la base i 2 metres d’alçada, per un nou traçat que rodejarà la futura zona natural. La longitud del canal serà d’aproximadament 1.750 metres.

Aquest projecte dona compliment a la Declaració Ambiental Estratègica (DAE) del Pla Especial d’ordenació de la zona d’activitats logístiques (ZAL) del Port de Tarragona, aprovat definitivament per la Comissió d’Urbanisme de Tarragona el 4 de desembre de 2019.

Primer pas per la recuperació dels Prats d’Albinyana de la Pineda

El desviament del canal és un pas previ molt important per a la recuperació de l’espai natural dels Prats d’Albinyana. Després d’aquesta actuació, el Port Tarragona podrà iniciar els tràmits per licitar l’execució de les obres per a la recuperació ambiental del Prats d’Albinyana, un espai natural situat a la confluència de la ZAL de Vila-seca i el nucli la Pineda.

L’espai natural que es recuperarà té una superfície de 37,78 hectàrees situades al costat de la ZAL, en un zona pertanyent a la Xarxa Natura 2000, concretament a l’espai de la Sèquia Major, que comprèn dos sectors separats: la Sèquia Major pròpiament dita i els Prats d’Albinyana. Ambdós espais també estan inclosos en el Pla d’espais d’interès natural (PEIN).

El projecte preveu crear una crear una llacuna de grans dimensions amb una illa central. L’existència de la llacuna permetrà reintroduir a l’espai espècies diverses com la tortuga de rierol, la tortuga d’estany o el fartet, un petit peix d’aigua dolça que viu a les zones humides del litoral.

Dins de la llacuna, es formarà una illa de gairebé 27.000 metres quadrats que permetrà que aus com la gavina corsa, puguin nidificar-hi, ja que reunirà les condicions òptimes per a atreure la seva presència.

Al voltant de la gran llacuna es crearà un bosc de ribera gràcies als més de 13.000 arbres que s’hi plantaran i que inclouran espècies com els àlbers, salzes, oms o pins. Aquest bosc, a la vegada, afavorirà la presència d’altres aus que actualment ja són presents en aquesta zona, com els ratpenats, millorant el seu hàbitat.

Així mateix, es plantaran més de 45.000 plantes i arbusts petits, com joncs i herbassars graminoides característics d’aquesta mena d’ecosistemes.

Comentarios
Multimedia Diari